zondag 6 januari 2019

Oud-minister van LVV werd 400.000 Amerikaanse geboden om visvergunningen uit te geven

Hendrik Setrowidjojo bezorgd over huidige ontwikkelingen binnen visserijsector


Voormalig minister Hendrik Setrowidjojo van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zei gisteren tijdens de Opo Yari bijeenkomst van de Pertjajah Luhur, PL, te Mariënburg in Commewijne, dat misstanden binnen de visserijsector niet nu spelen. Dit bericht de Ware Tijd vandaag, zondag 6 januari 2019.

Hij zei tijdens zijn ministerschap (2010-2014) door verschillende instanties te zijn benaderd om het aantal visvergunningen dat uitgegeven mag worden te verruimen zodat meer vissersboten toegelaten konden worden in Surinaamse wateren. Er is zelfs getracht om hem om te kopen met 400.000 Amerikaanse dollar, zo zei de oud-minister.

Hij sprak als voorzitter van de partijraad. 'Ju na wang dong jampanesi wan fu den Sneisi teigi mi', zei de politicus over een van de personen die hem geld had aangeboden.

Op nadere vragen van de Ware Tijd hierover wilde Setrowidjojo niet ingaan. 'Het was podiumtaal, ik ga dat deel niet meer herhalen. Als jou iets wordt aangeboden en je hebt het niet geaccepteerd is er toch geen vuiltje aan de lucht?'

De voormalige bewindsman heeft tijdens zijn toespraak ook zijn bezorgdheid uitgesproken over de huidige ontwikkelingen binnen de sector, met name de ontwikkelingen rondom de hektrawlers uit China en over het aantal visvergunningen dat wordt uitgegeven.

Volgens Setrowidjojo was er al in zijn periode als LVV-minister geen ruimte meer om nog meer vergunningen uit te geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten