zondag 6 januari 2019

Minister Pengel: 'De PLO heeft declaratie te laat ingediend, geen sprake van achterstand in betaling'

'Er is een standaardproces voordat overgegaan wordt tot betaling, dit is bekend bij de PLO'


Minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie zegt zaterdag 5 januari 2019 op Starnieuws, dat de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) de declaratie laat heeft ingediend. 'Er is geen sprake van een achterstand in betaling. Er is een standaardproces voordat overgegaan kan worden tot betaling. Dit is ook bekend bij de PLO', stelt de bewindsman.

Eerst moet de verantwoording van het vorige kwartaal ingediend en gecontroleerd worden. Wanneer de verantwoording niet of laat wordt ingediend, kan er niet afgewikkeld worden ten laste van de nieuwe ingediende declaratie. Verder moeten de documenten digitaal ingediend worden. Wanneer dit niet gebeurt, zorgt het ook voor stagnatie.

'Ten overvloede: dit is geen nieuwe procedure, maar de normale procedure bekend bij het PLO bestuur. In het geval van de laatste betaling hebben we afgesproken, dat ondanks zaken niet helemaal in orde zijn, het ministerie de helft van de ingediende declaratie zou goedkeuren en heeft ingediend bij Financiën voor betaling. Deze keus is in overeenstemming met de PLO gemaakt om vooral de rust te bewaren', zegt Pengel.

Het jaar 2018 is voorbij, dus is het volgens de minister normaal dat afwikkeling nu ten laste zal zijn van de begroting 2019. 'We hoeven niet te wachten tot die is goedgekeurd. Zodra de controle is afgerond, zal overgegaan worden tot afwikkeling van de complete declaratie. Het is geen onwil van de overheid, dus het is absoluut niet nodig om een ultimatum te stellen. Er is een betalingsprocedure waar we ons aan moeten houden. Ik heb een goede verstandhouding met het bestuur van de PLO', aldus bewindsman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten