zondag 30 december 2018

Trans-vrouw (26) op weg naar de sportschool in Brazilië gedood door elf schoten

Nicolly Banks overleefde eerder een schietpartij in november

Transgenders worden dagelijkse geconfronteerd met bedreigingen van geweld in Brazilië


Een transgendervrouw werd met elf schoten vermoord op weg naar de sportschool in Brazilië. Nicolly Banks (Arthur Júnior Oliveira Silva), 26, liep naar de Liopino Lourenço de Araújo straat in Uberlândia, Triângulo Mineiro (Minas Gerais), toen ze werd neergeschoten. 

Een bewoonster van de straat vertelde Otempo, dat ze verschillende schoten hoorden en dat Banks rende en schreeuwde om hulp. Ze schreeuwde herhaaldelijk 'nee, nee, nee'.



Ze beweerde ook dat de dader op verschillende delen van haar lichaam heeft geschoten. De politie moet nog een verdachte arresteren.

De politie had een melding ontvangen, dat een vrouw op straat lag. De politie vond 11 380-kaliber vuurwapenpatroonhulzen en bracht het lichaam naar het Instituto Médico Legal (IML) van de stad.



Het slachtoffer zou verschillende bedreigingen hebben gehad om de stad te verlaten. Ze overleefde  een aanslag een maand eerder.
Banks woonde alleen en na de eerste poging om haar te doden vluchtte ze naar het huis van haar adoptievader. Daar overtuigde haar schoonzus Banks ervanom geen klacht bij de politie in te dienen. Ze bleef echter bedreigende sms-berichten ontvangen. Ze vertelden haar, dat ze de stad moest verlaten anders zou ze sterven.

Dagelijkse bedreigingen

Beheaded, gunned down and stoned to death: 369 trans people killed this year


Trans woman stoned to death in Brazil




Transgenders worden geconfronteerd met dagelijkse bedreigingen van geweld in Brazilië. Het is een van de gevaarlijkste plaatsen ter wereld voor de transgemeenschap, met een van de hoogste percentages moorden op de gemeenschap.

Vorig jaar zond de wrede moord op Dandara dos Santos, 42, schokgolven door de wereld toen de video van haar dood viraal ging. Op de beelden is te zien dat mannen haar tegen het hoofd slaan en schoppen met handen, slippers en een houten plank. Toen gooiden ze haar in een kruiwagen, namen haar mee op een onverharde weg en schoten haar twee keer in het gezicht.




(Suriname Mirror/Gay Star News/Twitter/Instagram)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten