zondag 30 december 2018

Colombiaanse autoriteiten onderzoeken complot om president Ivan Duque te vermoorden

Drie Venezolanen gearresteerd in Valledupar en Barranquilla in bezit van vuurwapens

(Bron foto: Policia Colombia)

De Colombiaanse autoriteiten onderzoeken een mogelijk complot om president Ivan Duque te vermoorden, zei de minister van Buitenlandse Zaken gisteravond, zaterdag 29 december 2018. 


Minister van Buitenlandse Zaken Carlos Holmes zei in een video, dat de Colombiaanse geheime diensten een aantal maanden lang signalen opvingen over een vermeend plan om Duque om het leven te brengen.


Hij zei dat de arrestatie in de afgelopen dagen van drie Venezolanen die over wapens beschikten, de bezorgdheid van de autoriteiten heeft versterkt. Blu Radio meldde, dat de Venezolanen gearresteerd zijn in de noordelijke Caribische steden Valledupar en Barranquilla. Ze hadden een aanvalsgeweer met een telescopisch bereik en een mini-Uzi in hun bezit.

De conservatieve Duque heeft zich er in Latijns-Amerika sterk voor gemaakt om de start van de tweede ambtstermijn van de Venezolaanse president Nicolas Maduro volgende maand als onwettig te verklaren.

De regering van Venezuela reageerde op Twitter via minister van Buitenlandse Zaken Jorge Arreaza, die hulp aanbiedt aan het onderzoek:




(Suriname Mirror Reports/El Tiempo/Twitter/AD/The New York Times/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten