woensdag 12 december 2018

Journaliste Seshma Bissesar nieuwe voorzitster boothouders Commewijne

(Bron foto: Dagblad Suriname)
Na 2 weken lobbywerk hakte ze de knoop door en besloot op te komen voor belangen boothouders


De belangenorganisatie van veerboothouders in Commewijne heeft een nieuwe voorzitster: Seshma Bissesar. Michel Nathoe, oud-voorzitter, heeft gisteren tijdens een algemene ledenvergadering, de hamer officieel overgedragen, zo schrijft vandaag, woensdag 12 december 2018, het Dagblad Suriname. Hij heeft tot vrijdag de tijd om alle secretariële en administratieve zaken over te dragen aan het huidige bestuur. Hierna zal er een externe deskundige worden aangetrokken om deze te analyseren. 

Al geruime tijd zijn de ruim 70 boothouders in Commewijne heel erg ontevreden. Zo wordt er al jaren gevochten voor een tariefsaanpassing, terwijl de beloofde subsidiemiddelen op brandstof na 16 maanden nog steeds niet zijn uitgekeerd. De communicatie tussen de belangengroep en het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie was ook heel erg slecht.

Bissesar is reeds een jaar actief in de tourbusiness en is door de boothouders benaderd om het voorzitterschap over te nemen. Na twee weken lobbywerk hakte ze de knoop door en besloot op te komen voor de belangen van deze boothouders.

Nadat ze officieel overnam van Nathoe bedankte ze de oud-voorzitter en vroeg hem het nieuwe bestuur te blijven bijstaan met adviezen, aangezien Nathoe zelf 25 jaren actief is geweest als voorzitter. 'Eerste actiepunt van ons is om de vereniging tot een rechtspersoon te maken', zei Bissesar. Het is gebleken, dat de vereniging geen rechtsorgaan is en dus ook geen statuten heeft. De nieuwe voorzitter is voorstander van transparantie en democratie. 'Elke boothouder heeft het recht om te praten en heeft het recht op informatie', zei ze.

Het nieuwe bestuur is verder aangevuld met Ann Sadi als ondervoorzitster, Glenn Habiboellah als penningmeester en Anoep Badri als secretaris. De overige bestuursleden zijn Albert Hagemeyer, Iwan Nathoe en Dhiraj Raghoebar. De bestuursleden hebben de taak om de communicatie met de boothouders van Margaretha, Rust en Werk, Kroonenburg en Laarwijk op gang te brengen. Nadat de vereniging officieel een rechtspersoon is, zal de communicatie met de lokale als centrale overheden op gang worden gebracht. Zo staat een gesprek met de districtscommissaris van Commewijne, Adjai Kali, op de agenda. Ook zal met minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie een gesprek worden aangevraagd.

'Wij willen een tariefsaanpassing en onze subsidiemiddelen. De bushouders krijgen hun subsidiemiddelen wel op tijd. Onze subsidie is gekoppeld aan die van hun en toch krijgen wij niks en moeten we meer dan een jaar wachten', zeggen de boothouders. Nu wordt er een bedrag van Srd 1,75 betaald voor een stadsrit over de Surinamerivier, een bedrag dat niet voldoende is om uit de kosten te komen.

De boothouders kampen met meerdere problemen. Zo verkeren de aanmeersteigers in slechte staat en ze zijn slecht verlicht. Ook moet er in de avonduren gewaakt worden om te voorkomen dat dieven ervandoor gaan met de buitenboordmotoren van de boothouders. Het nieuwe bestuur heeft de problemen in kaart gebracht en heeft beloofd de komende tijd zich sterk te maken om elk probleem op te lossen.

Overigens, hopelijk is Bissesar beter thuis in de boothouders-wereld, dan ze is in de journalistiek.... (Lees ook en vooral dit artikel...)...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten