woensdag 12 december 2018

Franse Ontwikkelingsagentschap (AFD) zegt 5 miljoen euro toe voor Marwina streekziekenhuis

Minister Elias blij met de Franse steun


Het Franse Ontwikkelingsagentschap (AFD, Agence Française de Développement) heeft 5 miljoen euro toegezegd voor het verder versterken en operationele capaciteit van het Marwina streekziekenhuis. Dit bevestigt minister Antoine Elias van Volksgezondheid vandaag, woensdag 12 december 2018, op Starnieuws. 

De bewindsman is content met de steun die wordt verkregen voor het nieuwe ziekenhuis. Regionaal directeur van het AFD, Philippe Cognata, en AFD-directeur voor Frans-Guyana en Suriname, Laurent Fakhoury, hebben maandag en dinsdag een werkbezoek gebracht. Zij hebben een eerste officiële ontmoeting gehad met minister Elias op zijn departement.

Beide directeuren hebben volgens de bewindsman aangegeven, dat zij uitermate tevreden zijn met de vorderingen die er geboekt worden in het Marwina ziekenhuis. Sinds 11 september 2018 biedt het ziekenhuis zijn diensten aan de gemeenschap aan. In het ziekenhuis werken inmiddels een internist, een kinderarts en gynaecoloog. Er worden ook al patiënten opgenomen.

De AFD-directeuren zijn hiermee bijzonder ingenomen. De samenwerking met het ziekenhuis in Saint Laurent, Frans-Guyana verloopt ook goed. Om de bilaterale samenwerking tussen de ziekenhuizen te versterken, is er over een periode van drie jaar 100.000 euro toegezegd, zegt de minister.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten