woensdag 12 december 2018

EBS onderzoekt, na omvallende betonnen mast op auto, betere wijze van plaatsing masten

(Bron foto: NII)
'We hebben gezien wat ertoe heeft geleid, dus we gaan dat nu corrigeren'


De NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) is vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid overgegaan tot een onderzoek voor het beter plaatsen van haar betonnen masten. Het gaat om masten die recent zijn geplaatst aan de Jaggernath Lachmonstraat ter vervanging van de houten elektriciteitsmasten, zo laat het bedrijf dinsdagmiddag 11 december 2018 weten via het Nationaal Informatie Instituut, NII.

(Bron foto: Facebook)
EBS is hiertoe overgegaan, nadat een van betonnen masten ter hoogte van de Leysweg dinsdag is omgevallen op een rijdende auto. Na controle op de plek des onheils is gebleken, dat de bodem door regenval slap is geraakt met als gevolg het omkantelen van de mast. 'We hebben gezien wat ertoe heeft geleid, dus we gaan dat nu corrigeren', aldus EBS-technisch directeur Marcel Eyndhoven.

Over de schade aan het voertuig zegt de EBS-technisch directeur: 'We gaan erachter aan dat de mensen geen ongerief ondervinden en dat ze binnen korte tijd weer hun voertuig ter beschikking hebben.'

Er zijn ook andere masten geconstateerd die scheef zijn gaan staan. Mogelijk door hetzelfde probleem. 'Die gaan we vandaag allemaal verwijderen en dan gaan we terug naar de tekentafel. We gaan de zaak onderzoeken om te weten wat er precies verkeerd is gegaan en hoe ze beter geplaatst moeten worden', aldus Eyndhoven. Vervolgens zullen de masten opnieuw geplaatst worden.

De technisch directeur zegt, dat het plaatsen van de betonnen masten geen nieuwe ontwikkeling is voor Suriname. Deze zijn eerder gebruikt aan de Afobakaweg en recent ook in de binnenstad. De EBS heeft dus ervaring met deze masten. 'Natuurlijk zijn er berekeningen gemaakt van hoe die masten moeten worden geplaatst. Vanwege het gewicht gaan wij anders te werk en gebruiken we speciale werktuigen bij het aanbrengen.'

De EBS is drie weken geleden gestart inn de Jaggernath Lachmonstraat met het vervangen van de houtenmasten door betonnen masten, die ook van nieuwe straatverlichting worden voorzien. Vanuit de Johan Adolf Pengelstraat tot en met de Coesewijnestraat hebben de masten een hoogte van 9 meter. Verder richting het westen hebben de masten een hoogte van 12 meter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten