dinsdag 16 oktober 2018

Zo'n dertig omwonenden met gezondheidsklachten door brand Ornamibo naar arts

Bij brand vrijkomende rookwolken en giftige stoffen groot gezondheidsrisico


Ongeveer dertig personen uit de omgeving van vuilstortplaats Ornamibo hebben zich gisteren gemeld bij acht artsen in de buurt. Dit blijkt uit een inventarisatie die het ministerie van Volksgezondheid heeft gemaakt. De meeste mensen die naar de arts met klachten zijn gegaan zijn van Houttuin. 

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid zegt vandaag, dinsdag 16 oktober 2018, op Starnieuws dat de klachten betrekking hebben op irritatie aan de luchtwegen, astmatische klachten en allergie. Ook een vermoeide brandweerman is naar de arts geweest.

De bewindsman verwacht vandaag een beter beeld te krijgen van mensen die medisch zijn behandeld. Veel kinderen hebben overgegeven op scholen. Ook leerkrachten klaagden over hoofdpijn en luchtwegirritatie.

De minister heeft samen met districtscommissaris Audrey Hankers van Wanica Zuidoost mondkapjes uitgedeeld in de omgeving. Zij zijn huis aan huis geweest. Een regeringsdelegatie onder leiding van vicepresident Ashwin Adhin zal zich vandaag oriënteren in de omgeving.

De scholen in de buurt blijven dicht tot en met vrijdag. De regering komt met een plan van aanpak. Het streven is erop gericht om vrijdag de zaak opgelost te hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten