dinsdag 16 oktober 2018

Medewerk(st)ers ADRON gaan weer over tot staking, vijf uur werken in ochtenden

Personeel wacht nog steeds op salaris van september


Medewerk(st)ers van het Anne van Dijk Rijstonderzoekscentrum Nickerie (ADRON) hebben over de maand september nog steeds geen salaris ontvangen. Het is al de zoveelste keer dat de lonen niet op tijd zijn overgemaakt door de werkgever. Wars van deze situatie gaat het personeel morgen 'part-time' in actie, aldus de Ware Tijd vandaag, dinsdag 16 oktober 2018.

Er zal alleen tussen zeven uur ‘s morgens en twaalf uur ‘s middags arbeid worden verricht 'totdat hun salaris over de maand september is gestort'. De bond hoopt dat er spoedig verbetering komt in de ontstane situatie, waardoor de actie niet verscherpt hoeft te worden. Omdat de arbeiders zich medeverantwoordelijk voelen voor het bedrijf is vooralsnog niet gekozen voor een algehele werkonderbreking. Het besluit is gisteren door het bestuur van de vakbond, AWO, per brief meegedeeld aan de directie van het staatsbedrijf.

'Ondanks inspanningen van ons allen, is het weer niet gelukt om de medewerkers van SNRI/Adron aan het eind van de maand over hun salarissen te laten beschikken. De afgelopen maanden werden de salarissen kort na het einde van de maand uitbetaald. Vandaag is het medio van de maand oktober en de werknemers hebben nog steeds hun salaris over de maand september niet ontvangen. Ook is er geen enkel zicht wanneer het salaris wel uitbetaald zal worden', staat in de brief.

Volgens de bond zorgt deze situatie voor ongerief voor het personeel. 'Wij zijn de mening toegedaan dat aan dit steeds terugkerend probleem een eind moet komen. Het levensonderhoud van de werknemer en hun gezinnen komt in ernstig gedrang.' 

De werknemers zijn, aldus het bondsbestuur, vastberaden om een eind te brengen aan de steeds late betaling van hun lonen. Ook is besloten om in het vervolg, bij late uitbetaling, hetzelfde actiemodel - dagelijks vijf uren werken - te hanteren, totdat er een duurzame oplossing is gevonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten