dinsdag 16 oktober 2018

530 Tankwagens gaan water leveren aan bijna 4 miljoen mensen in Mexico-Stad

(Bron foto:Cinthya Stettin/Milenio)
Eind oktober worden 13 stadsdelen van Mexico-Stad afgesloten van water wegens werkzaamheden


530 Tankwagens zullen water gaan leveren aan bijna 4 miljoen mensen in Mexico-Stad. De stad bereidt zich voor op een waterafsluiting van een week. Als het water wordt uitgeschakeld voor 3.8 miljoen mensen in 13 stadsdelen van Mexico-Stad aan het eind van de maand, zullen 530 tankauto's worden opgeroepen om mensen te bevoorraden. 

Onderhoudswerkzaamheden aan het Cutzamala-aquaduct beginnen op 31 oktober en duren vier dagen, maar de Nationale Watercommissie (Conagua, Comisión Nacional del Agua) heeft gewaarschuwd, dat er nog eens vier dagen nodig zullen zijn om het netwerk te stabiliseren, wat betekent dat de waterlevering niet terug zal zijn naar normaal tot na 8 november.

Sacmex (Sistema de Aguas de Ciudad de México), de waterafdeling van Mexico-Stad, heeft ervoor gezorgd dat tankauto's water gaan verspreiden. Hoewel water gratis beschikbaar zal zijn, zal voorrang worden gegeven aan scholen, ziekenhuizen, penitentiaire inrichtingen en verpleeghuizen.

Sacmex voegt 50 nieuwe locaties toe aan de 28 die het al heeft, waar watertrucks kunnen tanken. Alles wordt door de politie bewaakt. De stadsdelen zelf zullen waterleveringsschema's en routes voor Sacmex voorbereiden om te volgen.

Ondertussen is er een run op emmers en andere containers om water op te slaan. De krant Milenio meldde maandag 15 oktober 2018, dat honderden bewoners containers van maximaal 120 liter waterreservoirs kochten als voorbereiding op de week zonder water.

(Suriname Mirror/Mexico News Daily/Milenio)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten