zondag 7 oktober 2018

Santokhi (VHP): 'Bepaalde mensen krijgen zo'n diarree, dat zij ook uit hun mond beginnen te braken'

'Voor een ieder is al duidelijk, dat onder regering Bouterse Suriname geen goede betrekkingen zal hebben met Nederland'

- 'Visumvrij reizen naar Nederland is dus alleen mogelijk met een nieuwe regering'
- 'Dat Misiekaba voorspelt dat de NDP de VHP bij de verkiezingen 2020 zal verslaan is een grote grap'


VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi vraagt zich af waarom NDP-Assembleelid André Misiekaba en vicepresident Ashwin Adhin zo'n heisa maken over zijn recente mededeling van  visumvrij reizen naar Nederland, terwijl het voor een ieder al duidelijk is, dat onder de huidige regering Suriname geen goede betrekkingen zal hebben met Nederland. Vandaar dat dit alleen mogelijk zou kunnen zijn bij een nieuwe regering. 

'Nu maak ik het bekend en het blijkt dat men diarree begint te krijgen. Bepaalde mensen krijgen zo'n diarree dat zij ook uit hun mond beginnen te braken. Wij gaan niet op dat niveau. Laten ze daar met hun diarree zitten en uit hun mond braken', zegt Santokhi zaterdag 6 oktober 2018 in het Dagblad Suriname.

NDP-ondervoorzitter en fractieleider André Misiekaba heeft afgelopen week fel in partijcentrum Ocer gereageerd op de mededeling van Santokhi. 'Dus omdat yu no de na makti dan is het bestuur niet positief? Wel arki noh, masra Tokhi har’ a dang! Die oranje clown moet zich bij Apintie aanmelden om daar ‘klokje van zeven’ te kraaien!', was de boodschap van Misiekaba richting de VHP-leider.

Hysterisch klinkende demagoog en populist Misiekaba schreeuwt lotgenoten toe:


Santokhi herinnert, dat de regering Bouterse continu in conflict is met Nederland. 'Er zijn mensen in deze regering die niet eens hun voet op het grondgebied van Nederland kunnen zetten. Dan gaan zij de samenwerkingsrelatie verbeteren met Nederland? Laat dat maar aan ons over, want wij storen ons niet aan hun frustraties. De NDP staat aan de verliezende kant, dus laten ze het volk alvast vertellen hoe zij die armoede gaat oplossen en de crisis gaat aanpakken. Volk van Suriname, nog 18 maanden en wij gaan het land samen redden!', aldus Santokhi.

Dat Misiekaba voorspelt dat de NDP de VHP bij de verkiezingen van 2020 zal verslaan, ziet Santokhi als een grote grap. Volgens de VHP-voorzitter is de NDP de laatste tijd bezig met eigen peilingen. 'In hun laatste eigen peiling hebben zij 12 zetels nu. En zij gaat verder wegzakken in de komende periode. Dit is hun wanhoop, want het volk heeft al gezien dat 8 jaren met deze regering het verarmd is. Dan kom je nu zeggen dat je het land kan redden? Wij zeggen daarom: ‘regering, a lati kba’', aldus de parlementariër.

'Wij als VHP zijn bezig de samenleving uit de crisis te halen om zo de mensen weer hoop te geven en hun ook voor te houden wat deze regering met hun gedaan heeft. Dat ondanks dat zo'n prachtig land rijkdommen heeft als goud, olie, hout, diamant, zuurstof, vis, agrarische sector, bananen en rijst, deze regering het land naar de crisis heeft geholpen. Dat deze regering van het volk een armoedig volk heeft gemaakt. Daarom zeggen wij als VHP: wij gaan het land redden', zegt Santokhi.

Volgens de VHP-leider is zijn partij in staat om dit land zeker binnen 200 dagen uit de crisis te halen. Daarvoor is men nu al bezig plannen te maken om de economie te herstellen en om de gezondheidscrisis, veiligheidscrisis, onderwijscrisis en alle overige problemen aan te pakken. Om het voorgaande te kunnen realiseren voert de VHP zowel nationaal als internationaal gesprekken.

Santokhi voert aan, dat hij in 2016 gesprekken met Nederlandse autoriteiten heeft gevoerd om de gezondheidscrisis in Suriname te helpen aanpakken. 'Nederland heeft toen ingestemd om met een humanitaire hulplijn te beginnen. Uiteindelijk is dat afgewezen door deze regering. Een goed initiatief van mij om het volk van Suriname te helpen zodat zij gemakkelijk medicijnen kon vinden en er middelenvoorziening zou zijn in alle ziekenhuizen. Nu pinaart het volk en gaat dood, omdat men geen medicijnen kan krijgen', aldus de VHP-leider.

Het tweede wat de VHP met bevriende naties heeft besproken, is de gezamenlijke aanpak van de heersende crisis in Suriname. 'Ik praat met financiële instellingen en bevriende naties. Daarbij praten wij ook met Nederland over de toekomst waarbij wij zeggen, de relatie is zo sterk. Er zijn diasporamensen, onze Surinamers, die daar wonen. Er is frequent vliegverkeer, mensen gaan over en weer bij overlijdens- of ziektegevallen. Kan het reizen dan gemakkelijk gemaakt worden? Dat kunnen wij doen”, benadrukt Santokhi.

Volgens de politicus zijn er positieve signalen van politiek Den Haag die bereid is hierover te praten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten