zondag 7 oktober 2018

LVV-minister nodigt Indiase deskundigen op gebied van wetenschappelijk landbouwonderwijs uit

Minister Soerdjan bespreekt met Indiase collega Mohan Singh verdieping samenwerking



Minister Lekhram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft de deur geopend voor Indiase deskundigen op het gebied van wetenschappelijk landbouwonderwijs. Hij wil dat ze op hun terrein onderzoek doen in Suriname.

De bewindsman, die in India was voor de eerste Algemene Vergadering van de International Solar Alliance (ISA) in Greater Noida van 2 tot 5 oktober, heeft gebruik gemaakt van de gelegenheid om een bilaterale werkbespreking te hebben met zijn Indiase collega.


Tijdens het gesprek met de Indiase Landbouwminister Radha Mohan Singh zijn voorstellen besproken waaronder de voorbereiding van de Joint Working Group in december dit jaar.


Mohan Singh heeft benadrukt, dat Suriname onverkort mag reken op de ondersteuning van zijn ministerie en ook voor de visserijsector.

Minister Soerdjan heeft de aangeboden steun van het National Rice Researce Institute van India aanvaard. Hij heeft de Indiase bewindsman uitgenodigd een bezoek te brengen aan Suriname.


Tijdens het gesprek tussen de twee bewindslieden is ook de cultivering van gewassen in Suriname voor de Indiase Ayurveda industrie aangehaald. Beide ministers hebben de aanzet gegeven tot formulering van prioriteiten en de agenda voor de Joint Working Group dat gepland staat voor december 2018. Partijen willen ook kijken naar studiemogelijkheden voor Surinamers in India.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten