zondag 7 oktober 2018

Nieuw onderzoek naar verdwijning van 60 emmers Ketamine bij ECD

(Bron foto: Waterkant.net)
Heronderzoek zou verband houden met aanhouding hoofd ECD

 
Er komt een nieuw onderzoek naar de verdwijning van 60 emmers Ketamine die zich bevonden bij de Economische Controledienst (ECD) in Suriname. Dat heronderzoek heeft volgens het Dagblad Suriname van zaterdag 6 oktober 2018 te maken met de aanhouding van het hoofd van de Economische Controledienst (ECD) inspecteur E.R. 

Ketamine is een verdovingsmiddel, dat ook als recreatieve drug wordt gebruikt, met een straatwaarde van 25 – 40 euro per gram.

Volgens het dagblad werd de voorraad een jaar geleden in beslag genomen en toen ondergebracht bij de ECD, waar onder meer R. de scepter zwaaide. Op een bepaald moment zou er zijn ingebroken in de container waarin de drugs zich bevonden. Het slot was opengebroken en er bleek een ander slot te zijn geplaatst. Na het nieuw geplaatst slot te hebben opengebroken, bleek dat de emmers met de Ketamine waren verdwenen.

Het Dagblad Suriname sprak met de toenmalige minister van Handel en Industrie die dit geval kan bevestigen. De zaak werd toen door de afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname onderzocht. Bestrijding Zware Criminaliteit heeft thans een heronderzoek gestart samen met de afdeling Fraude, aldus het dagblad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten