vrijdag 13 juli 2018

Startsein bouw paardenrenbaan bij Brievengat, Curaçao, is twee weken uitgesteld

'Eerst moet alles in orde zijn, we willen geen problemen'


Het terrein is schoongemaakt en vandaag, vrijdag 13 juli 2018, zou officieel worden begonnen met de bouwwerkzaamheden. Maar, het startsein van de bouw van de paardenrenbaan bij Brievengat is twee weken uitgesteld. Het wachten is op de laatste vergunningen. Dat zegt Stanley Ignacio in het Antilliaans Dagblad.

Het zou gaan om twee buffers aan de rand van het terrein die in het project zijn opgenomen en die in het Eilandelijk Ontwikkelingsplan zijn aangemerkt als groengebied. Volgens Ignacio ligt de aanvraag al een jaar bij de dienst Ruimtelijke Ordening en Planning (ROP, voorheen DROV) dat valt onder het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP).

Ignacio: 'Een week geleden heb ik secretaris-generaal Dwigno Puriel gesproken en die wacht nog steeds op advies van ROP.'

Pas als alle juridische zaken zijn geregeld, kan de aannemer aan de slag. Ignacio: 'Eerst moet alles in orde zijn. We willen geen problemen.'

Belangrijkste investeerder in de paardenrenbaan is Michael Monte, die namens Coral Games is belast met de uitvoering van het project. Monte zei in mei dit jaar zelf tien miljoen gulden te investeren en dat de overige acht miljoen moest worden opgebracht door Amerikaanse investeerders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten