vrijdag 13 juli 2018

Staatsbesluit verhoging minimumuurloon per 1 juli naar de Sociaal Economische Raad

Voorlopig wordt het minimumloon niet verhoogd


Het Staatsbesluit over de verhoging van het minimum uurloon per 1 juli, wordt voorgehouden aan de Sociaal Economische Raad. De brief hiertoe gaat vandaag, vrijdag 13 juli 2018, de deur uit. De Staatsraad heeft over deze kwestie zestien vragen gesteld aan minister Soewarto Moestadja van Arbeid. Dit antwoordde de bewindsman gisteren in De Nationale Assemblee op een vraag van Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP), aldus Starnieuws.

De Raad van Ministers heeft reeds goedkeuring gegeven aan de verhoging van het algemene uurloon van Srd 6,14 naar Srd 8,40. Bij de Staatsraad stuitte dit besluit op kanttekeningen. Ook het bedrijfsleven plaatste kanttekeningen bij het besluit en gaf te kennen dat er geen overleg is gepleegd hierover.

Moestadja zei, dat er wel afstemming was op tripartiet niveau, maar dat er behoefte is aan een ruimere visie. Op grond daarvan wordt de mening van de SER gevraagd. Voorlopig wordt het minimum uurloon niet verhoogd. De status quo wordt voorlopig gehandhaafd.

Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons verwacht van de regering volgende week nader antwoord op deze kwestie. Opgemerkt werd, dat er een wet is aangenomen in De Nationale Assemblee in 2014. In die wet heeft de regering de bevoegdheid om het minimumloon aan te passen. De hoogte van het minimumloon zou volgens de wet gefaseerd worden ingevoerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten