vrijdag 13 juli 2018

Regering Curaçao gaat een nationale dialoog over geluidshinder in brede zin houden

Een conceptnota over geluidsnormen wordt in overleg met betrokkenen nader uitgewerkt



De regering gaat een nationale dialoog over geluidshinder houden, naar aanleiding van de recente discussie over het verbod op livemuziek bij ondernemingen in Pietermaai. Dat heeft minister Suzy Camelia-Römer (PIN) van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) gisteren tijdens een persconferentie verklaard, aldus vandaag, vrijdag 13 juli 2018, het Antilliaans Dagblad

Bij de persconferentie was ook minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling (MEO) aanwezig.

Op dit moment is er een conceptnota over geluidsnormen. Die nota zal in overleg met
alle betrokkenen nader worden uitgewerkt. In het ontwerp wordt rekening gehouden met verschillende settings waarin geluid te horen is, bijvoorbeeld wel of geen bebouwde kom. In tegenstelling tot de huidige regels voor geluidsnormen, waarin de dag in twee gedeeltes wordt opgesplitst, gaat de nieuwe nota uit van drie dagdelen.



In het nieuwe plan wordt ook stilgestaan bij grote evenementen en de geluidsnormen die daarvoor gelden.

Camelia-Römer benadrukte dat het niet om een discussie over livemuziek gaat. Voor het ministerie van GMN gaat het om geluid. Of het nu om liveoptredens van muziekgroepen gaat, het optreden van een dj, een toneelstuk, een voordracht, karaoke, het maakt niet uit. Waar het om gaat, is dat de geluidssterkte binnen de wettelijke normen blijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten