zondag 22 juli 2018

Japanse prinses Mako woont Japanse immigratie-evenementen bij in Brazilië

(Bron foto: newmyroyals)
Brazilië heeft 's werelds grootste gemeenschap Japanse afstammelingen buiten Japan, zo'n 1.9 miljoen mensen


Ongeveer 4.000 mensen, waaronder prinses Mako, woonden zaterdag 21 juli 2018 een ceremonie bij in Sao Paulo ter gelegenheid van de 110e verjaardag van de komst van de eerste Japanse immigranten in Brazilië. 

In een toespraak sprak prinses Mako haar dank uit aan de regering en de bevolking van Brazilië voor het verwelkomen van immigranten uit Japan. Ze zei ook, dat ze 'oprecht de inspanningen van Japanse immigranten en hun nakomelingen respecteert om Japans-Braziliaanse gemeenschappen te bouwen, ontwikkelen en ondersteunen.'

De prinses is het eerste kind van Prins Akishino en Prinses Kiko en het oudste kleinkind van de Keizer en Keizerin.

Harumi Goya, voorzitter van de Sociedade Brasileira de Cultura Japonesa e de Assistência Social, zei tijdens de ceremonie dat Japanse Brazilianen na de moeilijke tijden nu vruchtbare resultaten zien.

De Braziliaanse viceminister van Buitenlandse Zaken Marcos Galvao, die ooit als ambassadeur in Japan diende, prees immigranten uit Japan en zei dat ze van ver kwamen om een grote bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het land. Naar schatting 250.000 Japanners zijn naar Brazilië geëmigreerd sinds de eerste groep van 781 immigranten uit Japan aankwam in het Zuid-Amerikaanse land aan boord van de Kasado Maru in 1908.

Momenteel is Brazilië de thuisbasis van 's werelds grootste gemeenschap van Japanse afstammelingen buiten Japan, in totaal ongeveer 1.9 miljoen mensen.

Later op zaterdag bezocht prinses Mako het Ibirapuera-park in Sao Paulo en legde een krans bij een cenotaaf voor vroege Japanse immigranten. Ze voerde ook gesprekken met vrijwilligers van het Japan International Cooperation Agency en jonge Japanners en Brazilianen.

(Suriname Mirror/The Japan News-The Yomiuru Shimbun)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten