zondag 22 juli 2018

Gespecialiseerde diensten krijgen training in forensische opsporing

Training van 24 tot en met 27 juli wordt verzorgd door experts van Caricom Impacs


Experts van Caricom Impacs (Implementation Agency for Crime and Security) gaan een Double-Casting Training verzorgen aan Surinamers werkzaam bij gespecialiseerde diensten. Deze training wordt in de periode van 24 tot en met 27 juli 2018 gehouden, aldus het Nationaal Informatie Instituut zaterdag 21 juli 2018.

Manschappen van het Korps Politie Suriname, Defensie, Directoraat Nationale Veiligheid en het Centraal Laboratorium zullen hieraan participeren. De training is een ‘Train de trainers Training’ en houd in, dat de deelnemers na deze training in staat zullen zijn zelf anderen te trainen in de materie.

Caricom Impacs houdt zich bezig houdt met criminaliteitsbestrijding en veiligheid binnen de regio De fondsen voor deze training zijn door het Europese Ontwikkelings Fonds ter beschikking gesteld. De training in Suriname wordt gecoördineerd door het Directoraat Nationale Veiligheid.

Deze Double-Casting training zal zich meer richten op Forensische opsporing. Er zullen replica’s of clones worden gemaakt van afgevuurde kogels en hunsels. Zodoende kunnen de opsporingsautoriteiten bijvoorbeeld nagaan uit welk wapen kogels zijn afgevuurd en of hetzelfde wapen in meerdere gevallen gebruikt is.

Het is de bedoeling dat deze info niet alleen in eigen land wordt gebruikt, maar dat deze ook wordt gedeeld met de aangesloten landen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten