zondag 22 juli 2018

Buschauffeurs willen netjes en droog plassen bij halte Sophie Redmondstraat

Buschauffeurs willen een toiletgroep dichtbij de eindhaltes

Ministerie zegt bouw toe van twee toiletgroepen op hoeken Dr. Sophie Redmondstraat en van een terminal


De Ware Tijd bericht zaterdagavond 21 juli 2018 op haar website, dat buschauffeurs bijna dagelijks een plek langs de Dr. Sophie Redmondstraat moeten zoeken om te kunnen urineren. Ook moeten zij vaak aankloppen bij Chinese winkeliers in de omgeving om te betalen voor een plasbeurt. Maar, als een chauffeur op de toiletbril plast dan stopt de winkelier zijn dienstverlening. Hierdoor is de Chinees niet altijd beschikbaar. Om deze reden vragen buschauffeurs om een toiletgroep dichtbij de eindhaltes. 

Sommige chauffeurs lopen nog naar de Kwakoemarkt om tegen een vergoeding hun behoefte te doen. Verder hebben de chauffeurs erg veel last van de felle zon waarin ze moeten staan wachten op passagiers.

'Een of twee mannen schuilen soms even onder twee kleine Casiabomen op de berm. Bij regenweer moet je alle ramen dichtdoen. In de bus lang zitten wachten in de felle zon is niet eenvoudig', zegt chauffeur Bali.

Lesley Geldorp, hoofd coördinator van de buscontrole van het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie, zegt dat het ministerie wel een oplossing in petto heeft. Zo worden er twee toiletgroepen gebouwd op hoeken van de Dr. Sophie Redmondstraat. Ook het plan voor de bouw van een terminal is niet van de baan.

De aangelegde oprijstroken moeten komen onder een afdak waardoor in de regentijd en bij zonnig weer de passagier en de buschauffeur geen last ondervinden. Geldorp kan niet zeggen binnen welke termijn dit alles tot stand komt. Hij verwijst de buschauffeurs naar de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) die voor hun belangen opkomt bij de overheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten