zondag 17 juni 2018

Regeringen Bolivia, Brazilië, Paraguay en Peru in overleg over aanleg bi-oceanische spoorweg

Spoorlijn moet Ilo-haven in Peru en Sao Paulo, Brazilië, 3.800 kilometer, met elkaar verbinden


De regeringen van Bolivia, Brazilië, Paraguay en Peru hebben elkaar vrijdag 15 juni 2018 ontmoet in Lima, waar ze het regelgevend kader overeenkwamen voor de Bi-oceanische Operatieve Groep om de aanleg van de Bi-oceanische Spoorweg te bevorderen.

Het project zal uitgebreide spoorweginfrastructuur creëren om de Pacifische- en Atlantische Oceaan te verbinden, van de Ilo-haven in Peru tot Sao Paulo, Brazilië. Het 3.800 kilometer lange spoorwegnet zal naar verwachting 10 miljard dollar kosten.

Tijdens de bijeenkomst presenteerden de Peruaanse vertegenwoordigers de haalbaarheidsstudie die aantoont, dat er voldoende vracht tussen de landen verscheept wordt voor de duurzame uitvoering van het project.

'Als staat zijn we serieus toegewijd aan de Bi-oceanic Railway Corridor. We zijn vastbesloten om samen te werken om dit zeer belangrijke project, dat ons zal integreren en leiden tot de ontwikkeling van onze landen, te realiseren', zei minister van Vervoer en Communicatie van Peru Edmer Trujillo.

Bolivia's minister van Openbare Werken, Milton Claros, vertelde de Boliviaanse media, dat ze hadden ingestemd om een ​​'integrale haalbaarheidsstudie' uit te voeren die rekening moet houden met de omstandigheden in de vier landen die deel uitmaken van het regionale project. De nieuwe studie moet een inschatting maken van de hoeveelheid vracht die met de trein wordt vervoerd. Volgens Claros schatte een Boliviaans rapport 10 miljoen ton per jaar, maar een andere studie schatte dat Brazilië alleen al 50 miljoen ton vracht per jaar genereert.

De ambassadeurs van Zwitserland en Duitsland, afgevaardigden van de Europese Unie en vertegenwoordigers van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank en de Latijns-Amerikaanse Ontwikkelingsbank waren ook aanwezig en herhaalden hun steun voor het project.

Vyacheslav Pavlovskiy, vertegenwoordiger van de Russian Railways, liet vrijdag weten geïnteresseerd te zijn om deel te nemen aan de aanleg van de bi-oceanische spoorweg. 'We zijn erg geïnteresseerd in projecten in Latijns-Amerika. We zijn al verschillende projecten gestart en de bi-oceanische trein is een hele grote, waarin we erg geïnteresseerd zijn om deel te nemen', vertelde Pavlovskiy aan Boliviaanse media.

(Suriname Mirror/TeleSUR)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten