zondag 17 juni 2018

Agenten in Managua, Nicaragua, steken huis in brand: gezin van zes vindt de dood

(Bron foto: END TV)
Slachtoffers zijn vier volwassenen en twee kinderen...

- Brandstichting door agenten, omdat bewoner geen sluipschutters op zijn dak wilde toelaten
- Staatsmedia  manipuleren berichtgeving...


Al maanden is het chaotisch in Nicaragua. Opnieuw is in de hoofdstad Managua het geweld tussen politie en demonstranten opgelaaid, met doden tot gevolg. Een gezin van zes kwam zaterdag 16 juni 2018 om toen hun huis in de wijk Carlos Marx afbrandde. Het gaat om vier volwassenen en twee kinderen. 

Een familielid van het gezin vertelde aan Reuters, dat agenten het huis in brand staken, omdat de eigenaar geen sluipschutters op zijn dak wilde toelaten.


Twee andere mensen stierven volgens lokale media toen politieagenten en regeringsaanhangers het vuur openden op demonstranten die een wegblokkade bewaakten. Ze werden geraakt door de kogels.

Gisteren bereikten de regering en vertegenwoordigers van de demonstranten overeenstemming over een internationaal onderzoek naar het geweld en om blokkades te verwijderen. Beide partijen hebben laten weten door te willen praten.



Sinds de uitbraak van het geweld in april zijn er al meer dan 170 mensen omgekomen. Demonstranten in het land willen dat president Daniel Ortega aftreedt, die al sinds 2007 aan de macht is. Ortega wil hier niet aan tegemoetkomen.


De katholieke kerk riep Ortega op vervroegde verkiezingen in maart volgend jaar mogelijk te maken om de spanningen te verminderen. Ortega ging in een brief aan de bemiddelaars niet in op dit verzoek, maar hij liet weten wel open te blijven staan voor onderhandelingen.



(Suriname Mirror/El Nuevo Diario/RTL Nieuws/Twitter/YouTube/La Prensa)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten