zondag 17 juni 2018

Panamese luchtvaartmaatschappij Copa Airlines wil op Suriname gaan vliegen

(Bron foto: Pinterest)
Copa Airlines al paar jaar geïnteresseerd om Suriname op te nemen in haar vliegschema


Een delegatie van de Panamese luchtvaartmaatschappij Compañía Panameña de Aviación (Copa Airlines) heeft begin juni een oriëntatiebezoek aan Suriname gebracht. Het bedrijf wil in de toekomst op Suriname gaan vliegen, aldus de Ware Tijd zaterdag 16 juni 2018, terwijl op 3 juni Caribbean News Now! hierover al berichtte (zie hieronder). 

Daarnaast heeft de directie van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) dinsdag een vertegenwoordiging van het Colombiaanse Avianca ontvangen om te praten over het eventueel uitbreiden van de bestaande samenwerking.

https://wp.caribbeannewsnow.com/2018/06/03/copa-airlines-to-commence-suriname-operations-avianca-officials-visiting/
Copa Airlines, met een vloot van bijna negentig toestellen, is al enige tijd geïnteresseerd om Suriname op te nemen in haar vliegschema. De strategische ligging van de Johan Adolf Pengelluchthaven kan de maatschappij veel voordelen opleveren. Nadat in 2015 gesprekken over een partnerschap op niets waren uitgelopen, verdwenen de plannen even in de ijskast. Een van de breekpunten was destijds dat de faciliteiten en infrastructuur op de Johan Adolf Pengelluchthaven niet voldoen aan de internationale standaarden. Ondertussen is daar aan gewerkt, reden voor de maatschappij om zich opnieuw hier te komen oriënteren.

De Panamezen hebben niet met de directie van de SLM gesproken, maar op 8 juni wel een ontmoeting gehad met de manager van Ground Services van de SLM. Volgens een zeer betrouwbare bron binnen de SLM was dit bezoek vooral bedoeld om in kaart te brengen of bepaalde diensten, met name de afhandeling en catering, in de toekomst op basis van de standaarden van Copa Airlines kunnen worden geleverd.

Tijdens het verblijf in Suriname zijn eveneens gesprekken gevoerd met Luchthavenbeheer en de luchtvaartautoriteiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten