zondag 17 juni 2018

Ponton ramt vissersboot op Surinamerivier bij Waterland: Visser (52) gewond geraakt

Na de aanvaring is het ponton doorgevaren


In de late avond van woensdag 13 juni vond een aanvaring plaats op de Surinamerivier bij Waterland tussen een ponton en een vissersboot. Door de aanvaring viel de 52-jarige visser Eduard P. in het water, maar het gelukte hem de oever te bereiken. Omstanders schoten hem te hulp en schakelden via de Centrale Meldkamer de politie van Paranam in, zo meldt het Korps Politie Suriname zondag 17 juni 2018. 

Bij aankomst van de politie werd het slachtoffer met een diepe snijwond aan zijn rechterelleboog en een bult op zijn voorhoofd aangetroffen. Met de ambulance van de RGD Paranam werd hij voor medische hulp afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medische behandeling is hij heengezonden.

Volgens zijn verklaring zat hij te Waterland langs de Surinamerivier in zijn boot. Hij was bezig zijn visnetten te controleren. Op een bepaald moment voer een ponton vanuit Paranam richting Paramaribo tegen zijn boot. Door de slag kantelde zijn boot om en viel hij in de rivier.

Zijn boot en buitenboordmotor zijn gezonken en zijn nog niet terecht. Na de aanvaring is het ponton doorgevaren. De politie van Paranam en de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) zijn belast met het onderzoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten