zondag 27 mei 2018

Zeker negen gedetineerden gedood tijdens brand in detentiecentrum voor minderjarigen in Goiania, Brazilië

Autoriteiten Goiania weerspreken dat brand uit rebellie zou zijn ontstaan


Ten minste negen mensen zijn vrijdag 25 mei 2018 gedood tijdens een brand in een voorlopig detentiecentrum voor minderjarigen in Goiania, de hoofdstad van de centrale staat Goias, aldus lokale brandweerlieden. 

Een minderjarige raakte gewond en wordt behandeld in een lokaal ziekenhuis, in kritieke toestand. De ramp vond vrijdagmorgen om onbekende redenen plaats in het detentiecentrum van het 7e Bataljon van Militaire Politie van Goiania.



Getuigen zeiden, dat de tieners een matras in een van de cellen in brand staken, in een poging om te rebelleren. Maar, het bestuur van Goiania zei in een verklaring, dat er geen indicatie was dat er een poging was om een rel te beginnen, maar het had geen verdere verklaring voor de brand.


Volgens de brandweermannen waren op het moment van de brand ongeveer 50 minderjarigen in detentie in het centrum, van wie er 11 in de cel waren waar de brand begon.

Een plaatselijk medisch instituut vertelde verslaggevers, dat de slachtoffers geïdentificeerd moesten worden aan de hand van hun tandartsgegevens, omdat hun lichamen zwaar waren verkoold.



(Suriname Mirror/1News.com.br/Xinhua/YouTube/Goiasurgente/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten