zondag 27 mei 2018

Peruaanse politie neemt ruim 8 miljoen Amerikaanse dollar in valse biljetten in beslag

Sinds 2013 wordt Peru beschouwd als 's werelds grootste producent van valse dollars

(Bron foto: Politie Peru)


De politie in de hoofdstad van Peru, Lima, heeft meer dan 8 miljoen Amerikaanse dollar in valse biljetten in beslag genomen die bestemd waren voor de Verenigde Staten en Europa, zei de fraude-divisie van de politie vrijdag 25 mei 2018.

De operatie 'ontmantelde een criminele organisatie die zich toelegde op het vervalsen van vreemde valuta', zei de politie in een verklaring, en voegde eraan toe, dat ze bijna acht miljoen aan valse dollars en 11 miljoen valse euro's en apparatuur hebben gevonden.


Volgens de politie was het geld bedoeld voor 'de internationale markt, met name de Verenigde Staten, Europa en de landen van de Andesgemeenschap - Bolivia, Colombia, Ecuador en Peru -.'

Agenten arresteerden ook vijf mensen, onder wie de vermoedelijke leider van de organisatie, en vonden verder nog voorraden, waaronder stempels, een detector voor valse biljetten en potten verf.

In april nam de politie 15.3 miljoen Amerikaanse dollar in valse biljetten in beslag die naar de VS zouden worden gestuurd, het hoogste bedrag tot nu toe dit jaar.

Sinds 2013 wordt Peru beschouwd als 's werelds grootste producent van valse dollars, die Colombia inhaalt, volgens lokale functionarissen. Als onderdeel van de strijd tegen dergelijke fraude heeft de VS in 2012 een afdeling in Peru geïnstalleerd om samen te werken met lokale autoriteiten.

(Suriname Mirror/AFP/Enca.com/Debate.com.mx/La Republica/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten