zaterdag 12 mei 2018

Shutdown van de Isla-raffinaderij, Curaçao, dreigt in verband met beslagleggingen

PdVSA gestopt raffinaderij in het Schottegat en terminal Bullenbaai van nieuwe olie te voorzien


Een shutdown van de Isla-raffinaderij, gehuurd en geëxploiteerd door de Venezolaanse PdVSA, dreigt in verband met de beslagleggingen door het Amerikaanse ConocoPhillips op eigendommen van PdVSA (Petróleos de Venezuela S.A.). Dat meldt Reuters, aldus vandaag, zaterdag 12 mei 2018, het Antilliaans Dagblad.

Het persbureau, dat vanaf het begin de ontwikkelingen rond de beslagen volgt, baseert zich op onbekende bronnen.

Om de beslagleggingen uit de weg te gaan, is PdVSA gestaakt de raffinaderij in het Schottegat en de terminal bij Bullenbaai van nieuwe olie te voorzien – dus raakt de productievoorraad op en komt de raffinage stil te liggen. Ook zou PdVSA bezig zijn om de toevoer voor Isla op Curaçao te verleggen en over te dragen aan Citgo, de volle Amerikaanse dochter van PdVSA, in een poging andere beslagen door Conoco te voorkomen. 'De raffinaderij zal hierdoor uiteindelijk de operatie (moeten) stilleggen', zo citeert het persbureau een informant.

Opnieuw reageren de Isla/PdVSA op Curaçao, maar ook de leiding van het Venezolaanse staatsoliebedrijf in Caracas niet. Ook internationale media melden dit. Intussen hebben de Isla-bonden een onderhoud gehad met de Isla-directie en de consul-generaal van Venezuela.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten