zondag 15 april 2018

Jitendra Kalloe (VHP): 'Waar gaat Soerdjan kapitaal vinden om projecten uit te voeren?'

'Bij Algoe waren er ook projecten opgestapeld die niet zijn uitgevoerd'


Assembleelid Jitendra Kalloe (VHP) verwacht, dat de nieuwe minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Lekhram Soerdjan, de achtergelaten chaos van zijn voorganger niet adequaat zal kunnen aanpakken. Kalloe brengt in herinnering dat het ministerie door rijstmagnaat Imro Manglie publiekelijk is verweten van corruptieve praktijken. 

'Tijdens het bewind van Algoe zijn veel zaken aangehaald waarop nooit een antwoord is gegeven, zoals het visvergunningschandaal en de pelmolenfraude ter waarde van 400.000 Amerikaanse dollar. Niet omdat er een nieuwe minister is benoemd, betekent het dat al die zaken in een doofpot worden gestopt', accentueert Kalloe zaterdag 14 april 2018, in het Dagblad Suriname.

Hij is van oordeel, dat Soerdjan de draad moet oppakken om het imago van het ministerie te herstellen. 'We wachten nog steeds op een onderzoek van de Centrale Landsaccountantsdienst (Clad) op LVV.'

Soerdjan heeft getracht om zijn verantwoordelijkheden als minister meteen te dragen. Zo is hij bezig om de landbouw- en veeteeltgebieden te beschermen van wateroverlast. Daarbij beschouwt Soerdjan het opzetten van waterschappen als een goed hulpmiddel. In het kader hiervan heeft hij een bezoek gebracht aan de ressorten Weg naar Zee en Pomona. Alhoewel dit een goede aanvang is voor een nieuwe minister, voorspelt Kalloe dat er uiteindelijk niet veel tot stand zal komen.

'Van waar gaan de financiële middelen komen? Bij Algoe waren er ook projecten opgestapeld die niet zijn uitgevoerd. Een landelijke aanpak voor herstel van lozingen, irrigatie, sluizen en kokers geschiedt bovendien niet binnen één dag. Daarom heb ik keer op keer gezegd om niet te wachten totdat het kalf verdronken is.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten