dinsdag 6 maart 2018

Vicepresident Ashwin Adhin voor de NDP verhuisd naar het district Wanica

Adhin moet de nummer één voor de NDP worden in Wanica


Starnieuws bericht vanochtend, dinsdag 6 maart 2018, dat vicepresident Ashwin Adhin van Paramaribo is verhuisd naar het district Wanica, om daar de trekker voor de NDP te worden. Een van de vereisten om kandidaat gesteld te worden in een district is, dat de persoon minimaal twee jaar daar moet wonen. 

In Wanica zal, zoals het bij de vorige verkiezingen het geval was, een zware politieke strijd gevoerd worden. In dat district woont ook VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi, de grootste rivaal van de NDP.

Tijdens de verkiezingen van 2015 kreeg NDP drie van de zeven zetels in Wanica. Drie zetels gingen naar de VHP, terwijl Raymond Sapoen via Pertjajah Luhur/V7 in dit district werd gekozen.

President Desi Bouterse, die ook voorzitter is van de NDP, heeft tijdens de begrotingsbehandeling afgelopen week aangegeven, dat Adhin bijzondere taken zal krijgen. De vicepresident zal door de president worden gemandateerd om uitvoeringsbevoegdheid te hebben over een aantal prioriteitsgebieden. Adhin krijgt hierdoor enorm veel bevoegdheden voor het trekken van de kar.

Adhin werd in 2013 als technocraat aangetrokken als Onderwijsminister. Hij was geen lid van de NDP. Twee jaar later werd hij vicepresident. Nu krijgt hij wettelijke bevoegdheden van de president om leiding te geven aan beleidsprioriteiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten