dinsdag 6 maart 2018

Leden evaluatiecommissie UTS, Curaçao, stellen functie ter beschikking van minister

Reden voor de terbeschikkingstelling is vooralsnog onduidelijk


De leden van de evaluatiecommissie UTS, die zich buigt over de reorganisatie bij het telecommunicatiebedrijf, hebben gisteren hun functie ter beschikking van de minister gesteld. Dat bevestigt minister Zita Jesus-Leito (PAR) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning vandaag, dinsdag 6 maart 2018, in het Antilliaans Dagblad. De reden voor de terbeschikkingstelling is vooralsnog onbekend.

De evaluatiecommissie werd begin dit jaar door de minister in het leven geroepen als onderdeel van een akkoord dat in december vorig jaar met de actievoerende bonden van Solidaridat werd gesloten. De bonden voerden onder andere actie tegen de aangekondigde ontslagronde bij UTS. Ook eisten zij dat ceo Paul de Geus zou opstappen.

De commissie bestaat uit Valdemar Marcha als voorzitter, Alberto ‘Chos’ Romero (voormalig directielid van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten en oud-lid van het College financieel toezicht) en Fred Wiel (voormalig ombudsman) en heeft als voornaamste taak de aangekondigde ontslagronde bij UTS te evalueren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten