dinsdag 6 maart 2018

Chileense actrice Daniela Vega schrijft geschiedenis als 1e transseksuele presentatrice bij de Oscars

Vega, de ster van de Oscar-winnende film 'A Fantastic Woman'


Film vestigt de aandacht op de strijd voor transgenderrechten in Latijns-Amerika


'Hartelijk dank voor dit moment', zei Daniela Vega tijdens de 90e Academy Awards Ceremony. Niet eens genomineerd voor een prijs zondagavond, 4 maart 2018. De Chileense actrice kondigde een optreden aan van Sufjan Stevens wiens lied 'Mystery of Love' uit de film 'Call Me By Your Name' was genomineerd voor Best Original Song.

In sommige opzichten leek haar verschijning als een presentatrice meer betekenis te hebben dan een acceptatie speech.

Vega, de ster van de Oscar-winnende film 'A Fantastic Woman', maakte Oscar geschiedenis zondag, door als eerste openlijk transgender persoon te presenteren bij de grote ceremonie.



Ze bedankte het publiek voordat ze het optreden aankondigde, alsof ze de impact van het moment herkende. Ze vervolgde 'Ik wil u uitnodigen om uw hart en uw gevoelens te openen om de realiteit te voelen, om liefde te voelen. Voelt u het?' 

Het baanbrekende moment was een van de weinige geweldige momenten voor Vega zondagavond.


'A Fantastic Woman' won de Oscar voor beste buitenlandse film. In de film speelt Vega een transvrouw die rouwt om de dood van haar partner. De film belicht ook de strijd en verontwaardiging die transgenders tegenkomen, met name in Latijns-Amerika.

Regisseur Sebastián Lelio zegt: 'Het is een film die heeft bijgedragen aan een noodzakelijk en urgent gesprek.' De film vestigt ook de aandacht op de strijd voor transgenderrechten in Latijns-Amerika, waar transgenders en anderen in het LGBTQ-spectrum hun identiteit terugvorderen en hun rechten eisen.


(Suriname Mirror/Latina.com/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten