donderdag 1 maart 2018

Suribet gaat een multifunctionele ‘Smart Card’ invoeren

'Smart Card' in strijd tegen gokken door personen jonger dan 18 jaar

 
De Ware Tijd bericht donderdag 1 maart 2018, dat de uitbater van gokspelen, Suribet, maatregelen treft om het gokken onmogelijk te maken voor burgers onder de achttien jaar. Het bedrijf zegt voorbereidingen te treffen voor het invoeren van een multifunctionele ‘Smart Card’. 'Het bedrijf streeft hiermee bewust naar klanttevredenheid, efficiëntie en maatschappelijk verantwoord ondernemen', aldus een verklaring. 

De kaart wordt binnen enkele weken geïntroduceerd. 'Suribet hoopt hiermee de zorgen en ongerustheid die regelmatig geuit worden ten aanzien van deelname door minderjarigen en gokverslaafden aan kansspelen de wereld uit te helpen', stelt het bedrijf.

Suribet is vooral bekend van het gokken op sportwedstrijden en heeft ook in winkels mogelijkheden voor het gokken.

Recent is forse kritiek geuit op het feit, dat jongeren zich aan de kansspelen verslingeren die gemakkelijk bereikbaar zijn. Suribet zegt nu, dat met de invoering van de kaart, geen enkele van haar gokspelen toegankelijk zal zijn zonder de kaart. Ook niet de normale lottospelen. Op bepaalde locaties zal de kaart aan te schaffen zijn, op vertoon van ID-kaart of rijbewijs. De kaart wordt slechts toegekend aan personen boven de achttien jaar. Het zal ook mogelijk zijn verslaafden te identificeren en desgewenst te interveniëren in hun gedrag. Bij diefstal of verlies van de kaart kan deze niet gebruikt worden, omdat er en een pasfoto en een password op staan.

Suribet realiseert zich, dat met de introductie van de kaart, voor haar spelen in feite een hogere drempel komt dan de producten van andere gokexploitanten. Daarom wordt getracht de kaart op meerdere manieren aantrekkelijk te maken voor de houder. Ze kan gebruikt worden als een digitale portemonnee. De kaarthouder kan zonder contanten op zak bij elke retailer spelen, kan geld overmaken naar een andere Smart Card, en zal op termijn allerhande andere betalingen kunnen verrichten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten