donderdag 1 maart 2018

Graafmachine van grootgrondbezitter Mohamed Abdoelrahman in brand gestoken

Abdoelrahman verdenkt bewoners inheems dorp Maho van brandstichting

Basja van Maho: 'We zijn moe van al die beschuldigingen, eerder was het diefstal en we worden nu verdacht van brandstichting'


Een graafmachine van grootgrondbezitter Mohamed Abdoelrahman van Saramacca is hoogstwaarschijnlijk gisteravond in brand gestoken. Het vernielde werktuig is vanmorgen, donderdag 1 maart 2018, aangetroffen door werknemers, aldus de Ware Tijd. Abdoelrahman heeft aangifte gedaan. Hij verdenkt bewoners van het inheemse dorp Maho van de brandstichting. Partijen leven namelijk al jaren op gespannen voet. De ondernemer verkavelt grond waarop hij naar zijn zeggen een eigendomstitel heeft, maar het gebied wordt geclaimd door bewoners van Maho. Zij zien hem liever gaan dan komen.

'De graafmachine is helemaal vernietigd en had een waarde van 50.000 euro. Abdoelrahman is ontstemd. Economisch gaat het niet goed en percelen worden nauwelijks verkocht. Dit is echt een zware klap voor hem', zegt zijn raadsman Greg Sitaram. Er was overwogen permanente bewaking in te zetten, maar daar werd uiteindelijk van afgezien.

'We zijn moe van al die beschuldigingen. Eerder was het diefstal en we worden nu verdacht van brandstichting. Ik weet niets hiervan', zegt Guilliano Zaalman, basja van Maho.

Hij is momenteel in Paramaribo en zal nagaan of dorpsbewoners betrokken zijn bij brandstichting. Op de vraag of hij bewoners van Maho in staat acht een dergelijk misdrijf te plegen, zegt Zaalman dat het vredelievende mensen zijn en vreedzame acties voeren. 'Wij willen via dialoog een oplossing en hebben daarom petities ingediend bij de regering en De Nationale Assemblee', aldus Zaalman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten