donderdag 1 maart 2018

Harry van Bommel definitief weg bij Socialistische Partij

'Er is geen gesprek geweest met partijbestuur'


De breuk tussen Harry van Bommel en de Socialistische Partij is definitief. Partijvoorzitter Ron Meyer had in januari nog aangekondigd ’zo’n prominent partijkanon’ niet zomaar te laten gaan. Er zou nog een gesprek komen waarin Van Bommel zijn kritiek zou kunnen uiten. Maar, Van Bommel heeft niks meer van het partijbestuur gehoord.

'Er is geen gesprek geweest. Dat hoeft ook helemaal niet. Ik heb mijn lidmaatschap in december opgezegd. Dat is eenrichtingsverkeer. Als je je lidmaatschap van de Rotary opzegt, dan heeft die club daar ook niks meer over te zeggen', aldus Van Bommel donderdag 1 maart 2018 in De Telegraaf.

Hiij diende de partij bijna een kwart eeuw, waarvan achttien jaar als Kamerlid. Vooral als buitenlandwoordvoerder van de partij verwierf hij een prominente positie. Hij werd ook bekend als Suriname-kenner,

Maar, zijn laatste jaren zag hij de partij in zichzelf gekeerd raken en de focus te eenzijdig worden. Vooral de afwezigheid van discussie en de doofheid van de partijtop voor kritiek ergerde hem. Tot hij niet meer geloofde dat hij überhaupt iets kon veranderen aan de koers van de partij.

Van Bommel werkt tegenwoordig als bestuursadviseur in Zwolle, waar hij een VVD-wethouder ondersteunt.

Partijvoorzitter Ron Meyer was niet bereikbaar voor commentaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten