donderdag 1 maart 2018

GMN-minister waarschuwt voor ‘mogelijk verborgen risico’s’ HNO op Curaçao

'Voorziene en niet-voorziene financiële risico’s verbonden aan het HNO-project'

Minister vraagt Rekenkamer diepgaand onderzoek in te stellen naar gang en stand van zaken bij Sona met betrekking HNO-project


Er zijn diverse voorziene en niet-voorziene financiële risico’s verbonden aan het HNO-project waarin het Land Curaçao geen deugdelijk onderbouwd en gecontroleerd inzicht heeft gekregen van stichting Sona. Dat stelt minister Suzy Camelia-Römer (PIN) van Gezondheid, Milieu en Natuur in haar brief aan de Algemene Rekenkamer Curaçao (ARC), zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 1 maart 2018.

Zij waarschuwt dan ook voor mogelijk verborgen risico’s bij het project.

In de brief dient de minister - zoals vrijdag aangekondigd in de Staten - een officieel verzoek in bij de ARC voor het instellen van een diepgaand onderzoek naar de gang en stand van zaken bij Sona met betrekking tot het HNO-project in de periode 2013 tot en met 2017.

Als voorziene en niet-voorziene financiële risico’s verbonden aan het project Hospital Nobo Otrobanda (HNO) noemt Camelia-Römer onder andere ‘de bewust door stichting Sona gecreëerde en in stand gehouden vertraging bij het transitie-traject’. Ook de onduidelijkheden rond de kostenoverschrijding met betrekking tot de omleiding van de Hamelbergweg en het opstellen van een gedegen onderbouwde HNO-businesscase worden in dit kader genoemd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten