zondag 18 maart 2018

Premier Gonsalves, St. Vincent & the Grenadines, ziet graag dat Fly All Ways gaat vliegen op eiland

Gonsalves en president Bouterse tijdens een bezoek aan Klaaskreek. (Foto: NII)
Gonsalves vindt het belangrijk om relaties aan te knopen met Suriname


De premier van St. Vincent & the Grenadines, Ralph Gonsalves, bekijkt de mogelijkheid om de Surinaamse luchtvaartmaatschappij Fly All Ways te laten vliegen op het eiland. Fly All Ways voert nu vluchten uit van Paramaribo naar Havana, Cuba. Gonsalves wil dat op die route ook Argyle International Airport (AIA) van het eiland wordt opgenomen. Dat zou volgens premier Gonsalves betekenen, dat de route begint in Paramaribo naar de AIA en vervolgens door naar Havana. De terugvlucht zou dan in omgekeerde volgorde plaats moeten vinden, zo berichtte The Vincentian vrijdag 16 maart 2018 (zie onderaan).

Als deze overeenkomst operationeel wordt, zal het de geplande vluchten van EasyJet van AIA naar Havana vervangen. Gonsalves heeft tijdens zijn bezoek aan Paramaribo – van 2 tot 5 maart – gesprekken gevoerd met de Chief Executive Officer van Fly All Ways.

Tijdens een persconferentie in zijn land heeft de premier aangekondigd, dat functionarissen van de luchtvaartmaatschappij St Vincent & the Grenadines zullen bezoeken in aanloop naar vervolggesprekken over de mogelijke samenwerking.

De premier heeft tijdens zijn bilaterale discussies met president Desi Bouterse gesproken over onder andere handel, landbouw, vliegreizen en toerisme. Hij heeft ook gezinspeeld op de aankoop van hout en zand uit Suriname en de uitwisseling van studenten voor studie op hogere instellingen in beide landen.

Volgens de premier was het belangrijk om relaties aan te knopen met Suriname, dat het enige Nederlandstalige land is dat lid is van de Caricom. Hij kwalificeerde dit belang als de opkomst van twee ‘polen’ binnen de Caricom, binnen het voortbestaan van de Caricom en de OECS (Organisation of Eastern Caribbean States). Gonsalves ziet een noordelijke pool en een zuidelijke pool die voortkomen uit de realiteit van handelsbehoeften.

De noordelijke pool die hij ziet bestaat uit Bahama's, Cuba, Dominicaanse Republiek, Haïti, Jamaica en Puerto Rico. Barbados, Guyana, de OECS, Suriname en Trinidad en Tobago, ziet hij gegroepeerd als de zuidelijke pool. 'Dit land', stelde premier Gonsalves 'moet zich op deze waarschijnlijkheid voorbereiden.'



Geen opmerkingen:

Een reactie posten