zondag 18 maart 2018

Onderzoek in Colombia naar betrokkenheid twee Congresleden bij guerrillagroep ELN

(Bron foto: Twitter)
Politici beweren geen banden te hebben met ELN en slachtoffer zijn van politieke vervolging


De hoofdaanklager van Colombia heeft de Hoge Raad vrijdag verzocht om te onderzoeken of twee congresleden lid zijn van de guerrillagroep ELN (Nationale Bevrijdingsleger). De politici vertelden, dat ze geen banden hebben met het ELN en het slachtoffer zijn van politieke vervolging. Maar, volgens de eenheid Georganiseerde Misdrijven van het Parket van de procureur-generaal heeft het 'informatie en materieel bewijs gevonden, dat senator Alberto Castilla als lid van deze criminele organisatie kan worden aangemerkt'.



Het bewijsmateriaal zou gevonden zijn 'in verklaringen en informatie gevonden op in beslag genomen elektronische gegevens evenals documenten gevonden in meerdere invallen uitgevoerd als onderdeel van de lopende processen in verband met terroristische activiteiten door de ELN', zei de aanklager.


Congreslid German Bernardo Carlosama, die ook een lid was van de laatste rebellengroep van het land, zei op Twitter, dat de beweringen 'compleet onjuist' zijn. 'Wat we hebben ondersteund is een humanitair ontmijningsproces', zei Carlosama, een inheemse leider. 'Ik behoor op geen enkele manier tot een illegale gewapende groep.'

Castilla, die zondag werd herkozen voor oppositiepartij Polo Democrático, zei tegen de pers: 'Alleen al, omdat mijn werkzaamheden gaan over het eisen van rechten, kan ik niet in verband worden gebracht met een opstand worden gekoppeld. Ik heb geen banden met het ELN.'


Polo Democrático-president Alvaro Agote zei, dat zijn partij eraan gewend is om tijdens verkiezingen vals beschuldigd te worden van criminele activiteiten.



(Suriname Mirror/Colombia Reports/Noticias RCN/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten