zondag 18 maart 2018

Mungra Medisch Centrum neemt doorgangshuis in gebruik

Doorgangshuis bestemd voor bewoners Donderskamp, Corneliskondre, en Kalebaskreek


De algemeen directeur van het Mungra Medisch Centrum (MMC), Antoine Elias, in Nieuw Nickerie, heeft vrijdag een doorgangshuis bestemd voor personen van de dorpen Donderskamp, Corneliskondre, en Kalebaskreek in gebruik genomen. De woning is ter beschikking gesteld door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij en gerenoveerd en ingericht door het MMC voor ongeveer Srd 100.000, aldus zaterdag 17 maart 2018, Starnieuws. 

Het is de bedoeling dat als er bewoners van deze dorpen in het MMC moeten liggen, hun familie (in totaal acht personen) voor kort verblijf in het gebouw kunnen vertoeven, nu kosteloos, maar in de toekomst tegen een minimale vergoeding.

Volgens Elias hadden de bewoners van de dorpen dit punt als een knelpunt genoemd tijdens  gesprekken met de president. Zij vonden, dat vooral de bewoners van Kalebaskreek en Donderskamp geen binding met Nickerie meer hadden sinds de dienstboot, die enkele jaren geleden de route naar Nickerie onderhield, was uitgevallen.

Met het opzetten van een doorgangshuis zijn de bewoners geholpen aan verblijf. Zij zijn dan op steenworp afstand van het MMC.

Elias geeft toe, dat een doorgangshuis opzetten een oneigenlijke taak is van het ziekenhuis, maar het MMC heeft ook een afdeling die zorgt voor huisvesting van de pendelende specialisten. Zij zijn de eerste bewoners van het doorgangshuis samen met ook de twee motoristen van de ambulanceboot. Zij komen ook uit een van de dorpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten