zaterdag 3 maart 2018

Open brief Breeveld (DOE) aan regering inzake gang van zaken rond herstel Onafhankelijkheidsplein

'Voor de samenleving is het tot nu toe onduidelijk hoeveel dit project gekost heeft'

'Gaat een pleinbewaking worden ingesteld om onjuist gebruik te voorkomen?'


Vanaf mei 2017 heeft u rehabilitatie- werkzaamheden laten verrichten aan het Onafhankelijk- heidsplein. Er moet ongetwijfeld veel geld mee gemoeid zijn gegaan, vanwege o.a. minimaal zeven maanden huur van hekken die rondom het gehele Plein geplaatst werden, aanpak van de waterhuishouding en aankoop van verse zwarte aarde en gras. Voor de samenleving is het tot nu toe onduidelijk hoeveel dit project gekost heeft. 

De plotselinge rehabilitatie kwam tijdens de roerige dagen van protest van tienduizenden Surinamers tegen het regeringsbeleid. Begrijpelijk dat dan ook velen twijfelden aan uw rehabilitatieverhaal. Ondergetekende ook! Wanneer met Kerst het Plein weer opengesteld wordt voor de Volkskerstzang en nu voor de viering van het Holifeest, dan is de vraag of dit geen selectief beleid is. Protesteren op het Plein bemoeilijken, andere activiteiten, waarbij kritiek op de regering ontbreekt, wel toestaan. 

Bij grote uitgaven zoals de rehabilitatie van ons Onafhankelijkheidsplein en de kritiek van de autoriteiten, dat het plein vernietigd wordt door massaal gebruik, past het, dat er na afronding van de werkzaamheden een openbare mededeling volgt waarbij wordt aangegeven aan welke voorwaarden men moet voldoen om toestemming voor gebruik van het plein te krijgen. 

Sommige autobestuurders hebben in de afgelopen periode, na de kostbare rehabilitatie, er zelfs een gewoonte van gemaakt om hun voertuig op het Plein te parkeren. Een oproep aan de regering is hier op zijn plaats om de samenleving duidelijk te maken wat de kosten voor de rehabilitatie van het plein zijn geweest, wie het werk heeft uitgevoerd en of er een openbare aanbesteding is gehouden. 

Voorts ook de vraag, wanneer duidelijk aan de samenleving zal worden aangegeven wat de voorwaarden voor gebruik zijn en of er een pleinbewaking zal worden ingesteld om onjuist gebruik te voorkomen. 

Carl Breeveld 
Lid van De Nationale Assemblee

Geen opmerkingen:

Een reactie posten