zaterdag 3 maart 2018

Ontwerp Academisch Medisch Centrum Suriname ter goedkeuring gestuurd naar IsDB

'Na een proces van vier jaren is er een definitief ontwerp uitgekomen'



Het ontwerp van de bouw van het Academisch Medisch Centrum Suriname (AMC-Su) is in definitieve fase en is aangeboden aan de financier, de Islamic Development Bank (IsDB). 'Na een proces van vier jaren, waar duizenden uren en heel veel overlegmomenten zijn geweest, is er een definitief ontwerp uitgekomen. Dit ontwerp ligt ter goedkeuring bij de IsDB', zei minister Patrick Pengel van Volksgezondheid donderdag tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). 

Volgens de bewindsman zal binnenkort een missie van de IsDB naar Suriname komen om met de overheid het vervolgtraject te bespreken.

IsDB financiert het ziekenhuis voor 60 miljoen Amerikaanse dollar. 3 Miljoen is geleend bij een lokale bank voor het betalen van de architect en de engineeringkosten.

President Desi Bouterse en de topman van de IsDB, Ahmed Mohammed Ali Al Madani, hebben op 13 oktober 2014 symbolisch het startsein gegeven voor de bouw van AMC-Su. De toenmalige directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo Antoine Brahim, verwachtte dat de bouw van het AMC medio 2018 af zou zijn. Daarna moest de inrichting volgen, waarna in 2019 het complex in gebruik genomen kon worden.

Tot nu toe staat slechts het onthulde naambord op de locatie. De IsDB heeft vorig jaar gesteld dat zij vraagtekens heeft over het definitieve ontwerp, omdat het niet conform de getekende overeenkomst is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten