donderdag 18 januari 2018

Twee Venezolanen op Curaçao gearresteerd verdacht van mensensmokkel

Politie heeft aanwijzingen dat bij recent tragisch geëindigde bootreis sprake is van mensensmokkel


Het onderzoek naar de toedracht van de tragisch geëindigde overtocht van een groep Venezolanen, van wie er ten minste zes ter hoogte van Koraal Tabak zijn verdronken, heeft geleid tot de arrestatie van twee vermeende mensenhandelaars. Dit verklaart politiewoordvoerder Reginald Huggins vandaag, donderdag 18 januari 2018, aldus het Antilliaans Dagblad

Terwijl de Kustwacht Caribisch gebied en rechercheurs de kust afspeuren naar menselijke resten, beschikt de politie sinds eind vorige week over aanwijzingen, dat er in het geval van de tragisch geëindigde bootreis vanaf het strand nabij de havenstad La Vela de Coro sprake is van mensensmokkel.

De Divisie Georganiseerde Criminaliteit (DGC) van het Korps Politie Curaçao (KPC) is belast met het onderzoek, dat zich richt op het traceren van het criminele samenwerkingsverband op Curaçaos grondgebied dat verantwoordelijk is voor de mensensmokkel.

'Tot nu toe zijn twee personen met de Venezolaanse nationaliteit aangehouden', zegt politiewoordvoerder Huggins. 'Deze verdachten zullen binnenkort voor de rechter verschijnen voor mensenhandel.' De twee worden mogelijk ook vervolgd voor lidmaatschap van een criminele organisatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten