donderdag 18 januari 2018

Officiële taxibedrijven als 1660 en Tourtonne's Taxi machteloos tegenover nep-chauffeurs

Nep logo!!
'Een taxiwet zou de enige oplossing hiertegen zijn, daar de wilde taxi's geen belasting betalen'


Ondanks dat er meerdere keren aan de bel is getrokken, lijken taxihouders machteloos te staan tegenover chauffeurs die misbruik maken van hun bedrijfsnummer en logo. De enige manier om dit aan te vechten is volgens Glenn Ramadhin van de Vereniging van Taxihouders in Suriname, de media, aldus de Ware Tijd vandaag, donderdag 18 januari 2018.

Hij is onlangs als directeur van Tourtonne's Taxi door klanten erachter gekomen, dat er auto's rondrijden met stickers in dezelfde kleuren van het logo van zijn onderneming met daarop een viercijferig centralenummer (1600). Bij navraag bij de Telecommunicatieautoriteit Suriname (TAS) heeft hij ontdekt dat het nummer aan niemand is toegewezen. Dat blijkt ook wanneer de redactie op het nummer 1600 belt. 'Het door u gekozen nummer is niet correct', is de boodschap.

Het komt volgens Ramadhin zelfs voor, dat klanten door deze taxichauffeurs worden overvraagd en in zeker één geval is de klant beroofd van zijn mobiel. Doordat dezelfde kleuren van zijn onderneming worden gebruikt, gaan klanten volgens hem ervan uit dat het om chauffeurs van Tourtonne's taxi gaat. 'Mijn bedrijf krijgt een slechte naam.'

Volgens de taxihouder is het enige verschil zijn bedrijfssticker die een QR-code heeft wat de neptaxi's misschien wel kunnen nabootsen, maar zonder enig resultaat.

Ook taxicentrale 1660 is al geruime tijd het doelwit van dit fenomeen. Van deze centrale wordt het logo nagebootst. Op het originele logo is een vrouw met een kindje aan de hand afgebeeld, maar het neplogo heeft een man als afbeelding en dezelfde groengele kleuren van 1660. Als centralenummer wordt 160Q in plaats van de vier cijfers gebruikt.

Directeur Gilbert Purperhart zegt, dat hij is geconfronteerd met klachten van klanten die zijn overvraagd door de neptaxi's. Omdat er valse taxinummers worden gebruikt, is het moeilijk om de chauffeurs te achterhalen. Een Taxiwet zal volgens hem de enige oplossing hiertegen zijn, gezien de wilde taxi's geen belasting betalen. Zijn onderneming probeert via social media klanten alert te maken op de misstanden. Er worden ook foto's van neptaxi's gepubliceerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten