donderdag 18 januari 2018

Nieuwe vleermuissoorten in Panama en Ecuador

De soorten Freeman en Waorani staan bekend als hondenkopvleermuizen

Onderzoeker Thomas Sattler houdt twee Freeman’s hondenkopvleeermuizen vast, ontdekt in Gamboa, Panama.
(Bron foto: Elias Bader)


Het Smithsonian Tropical Research Institute (STRI) maakte dinsdag 16 januari 2018 de ontdekking bekend van twee soorten vleermuizen van de familie Molossidae in Panama en Ecuador. Volgens STRI, staan de soorten Freeman en Waorani, bekend als hondenkopvleermuizen.

De experts van de entiteit in de Panamese hoofdstad vonden de Freeman (Cynomops freemani) in Gamboa, een regenwoud dat grenst aan de stad. Het Smithsonian stelde in een verklaring dat deze vleermuizen zelden worden waargenomen, omdat ze hoog in de nachtelijke hemel vliegen en dat sneller doen dan anderen vanwege hun extreem smalle vleugels. De soort werd genoemd naar de onderzoekster Patricia Freeman, die veel van haar carrière wijdde aan het begrijpen van de relaties tussen een groep vleermuizen die bekend staat als molosides of vrijstaartmotten, waaronder die welke zijn geclassificeerd als hondenkopppen.

Aan de andere kant was de ontdekking van de Waorani vleermuis (Cynomops tonkigui) gebaseerd op individuen verzameld door experts van de Pontificia Universidad Católica in Ecuador, aldus  Smithsonian. De naam tonkigui eert de inheemse stam Waorani in Ecuador.


(Suriname Mirror/Prensa Latina/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten