donderdag 18 januari 2018

6 Jaar cel voor man die minderjarige dochter verkrachtte

Dochter had kort na de verkrachting in 2015 een miskraam


De Kantonrechter heeft woensdag R.B. geheel conform de eis veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar. Dit schrijft het Dagblad Suriname donderdag 18 januari 2018. De man heeft op 2 oktober 2015 met geweld zijn biologische dochter meermaals verkracht in een appartement te Paramaribo Noord. De rechter hanteerde de verklaringen van de arts van het slachtoffer als bewijs. Volgens de arts kwam het slachtoffer op 3 oktober bij haar op de poli. Op een vraag van de arts vertelde het meisje   wat zij had meegemaakt, hetgeen reëel bij haar overkwam. 

Zij vertelde op 2 oktober 2015 in de stad te zijn geweest. Bij een bekende winkel ontmoette zij toevallig haar vader. Hij bood haar een lift aan met de bedoeling haar thuis af te zetten. In plaats naar huis te rijden, bracht de man haar naar een appartement in Paramaribo Noord. Daar heeft hij haar handen met een bedlaken vastgebonden. Vervolgens heeft hij haar op die dag zes tot zeven keren verkracht.

De ouders van het slachtoffer zijn jaren gescheiden. Volgens het slachtoffer is zij ook op haar 11e jaar misbruikt door haar vader. De familie had er toen geen politiezaak van gemaakt. Het meisje gaf aan dat zij bang was voor haar vader en zij wilde niet, dat hij alles moest kwijtraken door een aanhouding.

Op die bewuste dag van 2 oktober was zij echter kapot van het gebeurde. Zij was intussen 4 weken en 5 dagen in verwachting volgens de arts. Het slachtoffer had ook een vriend. Ook de vriend is eerder op de zitting gehoord. Toen die een relatie onderhield met het slachtoffer had zij hem wel alles verteld over haar verleden en zij had daarbij ook aangegeven dat haar vader haar op 11-jarige leeftijd had verkracht.

De getuige vond het echter niet meer nodig om verder daarover te praten. Hij waarschuwde haar wel om in het vervolg niet meer in de buurt van haar vader te komen. De vader heeft van meet af aan het feit ontkend. Het slachtoffer heeft kort na de verkrachting een miskraam gehad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten