woensdag 6 december 2017

Remie Tarnadi ruim jaar na aankondiging eindelijk de nieuwe districtscommissaris van Coronie

(Bron foto: Nationaal Informatie Instituut)
'U kent de Coronianen beter dan wie dan ook van ons, het is uw district'


Remie Tarnadi mag zich eindelijk de nieuwe districtscommissaris (dc) van Coronie noemen. Meer dan een jaar na de aankondiging is hij vandaag, woensdag 6 december 2017, in het paleis beëdigd door president Desi Bouterse. Tarnadi heeft zijn lidmaatschap van De Nationale Assemblee verruild voor deze nieuwe baan, in het district dat hij vertegenwoordigde, aldus Starnieuws.

In zijn plaats zal tot de NDP-fractie toetreden Joan Wielzen, die warm loopt door de vergaderingen al bij te wonen. De twee zetels in Coronie worden gedeeld door de NDP en PALU.

De president zei na de beëdiging, dat Tarnadi een bijzonder mens is. Hij is in zijn district Coronie bijzonder geliefd, ook door mensen die niet op hem lijken. 'Het is een teken dat wij op het goede pad zijn. U kent de Coronianen beter dan wie dan ook van ons. Het is uw district', stelde de president.

Hij deelde mee dat er enorme perspectieven voor Coronie goed zijn. 'De regering heeft heel wat in petto. Wat de regering van plan is met het district, zal een andere keer worden besproken. Er is veel te doen in het district', zei Bouterse.

Coronie heeft lang gewacht op een eigen districtscommissaris, maar het is eindelijk zover. Tarnadi zei in zijn dankwoord dat hij niet lang heeft nagedacht toen hem werd gevraagd door Coronianen om dc te worden van het district. Hij gaat de nieuwe uitdaging aan.

Tarnadi trad in 1996 aan als Assembleelid. Hij keerde in 2005 terug als volksvertegenwoordiger en is in 2010 en 2015 herkozen. De NDP'er heeft ruim zestien jaar in De Nationale Assemblee gezeten. Hij begon zijn politieke carrière in 1991 als lid van de Districtsraad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten