woensdag 6 december 2017

Gi Wan Anu inzamelingscampagne van Su Aid start 10 december

'Als iedereen 2 Srd doneert, halen we zeker een miljoen'

Geld is dit jaar bestemd voor duurzame projecten die met kunst, sport en cultuur te maken hebben


De Gi Wan Anu inzamelingscampagne van Su Aid start 10 december. De organisatie heeft niet een bepaald bedrag voor ogen, 'maar als iedereen 2 Srd doneert, halen we zeker een miljoen', zei Giwani Zeggen, voorzitter van Su Aid, gisteren tijdens een persconferentie van de oprichters van Su Aid, Zeggen, Sidney Grunberg en Asgar Koster bij Radio 10, aldus Starnieuws vandaag, woensdag 6 december 2017.

Het ingezamelde geld is dit jaar bestemd voor duurzame projecten die met kunst, sport en cultuur te maken hebben. Su Aid hoopt genoeg op te halen zodat er ook drie rolstoelbussen gekocht kunnen worden voor de senioren tehuizen Majella, Margriet en Ashiana. Een bus kost 20.000 Amerikaanse dollar.

Er zal 12 dagen lang geld opgehaald worden. Het begint allemaal bij het radiostation dat op dezelfde dag 21 jaar wordt. Er zijn verschillende activiteiten om geld binnen te halen, legde Zeggen uit. Er zal een Burger & Cocktail middag zijn voor de lekkerbekken en fijnproevers.

Een SMS-actie is al gaande. Iedereen die naar 1919 het woord ‘Anu’ smst doneert, automatisch Srd 2,50. Bij Telesur wordt 1 Srd meer afgetrokken, omdat de organisatie zelf voor de infrastructuur moet betalen, aldus Zeggen. Beide providers hebben een ticket naar Miami beschikbaar gesteld. Elke sms’er maakt kans op de prijs.

Daarnaast zullen er weer veilingen zijn via Radio 10.
 
De organisatie is ondertussen bezig om een auto in orde te maken om te verloten. Twee bedrijven hebben al Srd 20.000 geschonken voor de aanschaf van een auto.

Hoogtepunt voor dit jaar is de Charity Walk op 16 december. Deelnemers schrijven zich in voor Srd 35 en ontvangen een Su AID trui. Er zal 5 kilometer gelopen worden door Paramaribo met als beginpunt het Onafhankelijkheidsplein. Zeggen lichtte toe, dat organisaties die een duurzaam plan hebben voor sport, kunst of cultuur zich kunnen aanmelden bij Su Aid met hun plannen en een begroting. Aan het eind van de inzameling wordt beslist welke projecten worden gesteund.

Penningmeester Grunberg zei, dat vorig jaar Srd 315.000 is opgehaald. Het geld is besteed aan 14 tehuizen voor senioren. De projecten varieerden van verfbeurten en bouwen van kamers tot de aanleg van parkeerplaatsen en verharden van terreinen. Voor de tehuizen Majella, Margriet en Ashiana was er echter niet genoeg geld. De tehuizen hebben elk een rolstoelbus nodig. Su Aid wil graag de senioren tegemoet komen in 2018. De tehuizen gaan ook zelf activiteiten organiseren om een eigen bijdrage te kunnen leveren. 'Wij denken dat elke Surinamer Srd 2 zou kunnen zetten. En als we 1 miljoen hebben, kunnen we die bussen zo aanschaffen en nog meer projecten doen.'

Vrijdag wordt de videoclip gelanceerd van het nieuwe Su Aid-lied. Koster, die ook artiest is, geeft aan dat het om een compleet nieuw lied gaat. De voorgaande jaren is het Su Aid-lied een cover geweest van ‘Do They Know It’s Christmas’ van Bob Geldof.  Het jaarverslag van Su Aid wordt vrijdag overhandigd aan de districtscommissaris van Paramaribo-Noordoost. Dit gebeurt voor de tweede keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten