woensdag 6 december 2017

Internationaal arrestatiebevel voor Paraguayaanse voetbalinternational Jonathan Fabbro

(Bron foto: AFP)
Voetballer beschuldigd van verkrachten 11-jarig meisje

Fabbro wordt gesteund door zijn vriendin en controversieel model Larissa Riquelme


Een internationaal arrestatiebevel is uitgevaardigd voor Jonathan Fabbro, een Paraguayaans international, maar zijn vriendin, al zes jaar, Larissa Riquelme, staat hem bij. Een rechter heeft de arrestatie bevolen van de voetballer die ervan wordt beschuldigd een 11-jarig meisje te hebben verkracht en haar vanaf haar zesde seksueel te hebben mishandeld. 

(Bron foto: Instagram)
Fabbro is geschorst door BUAP, zijn club in Mexico, te midden van de beschuldigingen. Maar, zijn vriendin, het 35-jarige model Larissa Riquelme, staat bij hem. Fabbro wacht 20 jaar gevangenisstraf als hij wordt veroordeeld voor herhaaldelijk seksueel misbruik van het meisje. Hij wordt beschuldigd van het seksueel misbruiken van het meisje tussen 2012, toen zij pas zes jaar oud was, en een niet-gespecificeerde datum vorig jaar.

De moeder van het meisje zou het vermeende seksuele misbruik aan de politie hebben gemeld na het vinden van sms-berichten van de voetballer op de telefoon van het meisje. Haar gelekte politieverklaring luidt:

'Ze vertelde me dat toen ze zes was, hij haar overal aanraakte, haar kuste alsof ze vriend en vriendin waren en haar vorig jaar verkrachtte. Hij vroeg haar ook om foto's van zichzelf in een rok te maken en naar hem te sturen. Ik kan het niet geloven.'

Riquelme, Fabbro's vriendin, werd bekend tijdens het WK 2010 in Zuid-Afrika, waar zij regelmatig op de tribune werd gezien in luchtige outfits.

(Bron foto: Larissa Riquelme/Fabbro)
Het 32-jarige model, uit Paraguay, beloofde zich naakt te gaan strippen op het belangrijkste plein van de hoofdstad Asunción, als haar land de halve finale of de finale zou bereiken. Later poseerde zij naakt voor een krant als eerbetoon aan het nationale team en dit jaar, toen Fabbro speelde voor Jaguares de Chiapas , beloofde ze zich te ontkleden als het team de competitie zou winnen.

Toen de beschuldigingen voor het eerst openbaar werden gemaakt, vertelde ze op een radiostation: 'Hij is misschien een leugenaar vanwege zijn verleden met duizenden vrouwen, maar hij is geen kindermisbruiker. Er is geen mogelijkheid dat hij een onschuldig meisje kan beschadigen. Hij zal zoiets niet doen. Je zult zien dat alles zal worden opgelost.'

Ze suggereerde gisteren, maandag 4 december 2017, nog dat ze nog steeds bij hem blijft en tweette: 'Intelligente mensen zijn degenen die maar de helft geloven van wat ze horen. Briljante mensen zijn degenen die weten welke helft.'


Fabbro, geboren in Argentinië, maar een genaturaliseerde Paraguayaans burger is, heeft gespeeld voor de Argentijnse clubs River Plate en Boca Juniors, evenals het Spaanse Mallorca.

Het is niet duidelijk of hij zal wachten op de politie in Mexico om het internationale arrestatiebevel uit te voeren dat door de Argentijnse rechter Santiago Quian Zavalia is uitgevaardigd of dat hij zelf terugvliegt om zich aan te geven.

In 2010 mishandelde en vermoordde Fabbro een 23-jarige moeder die haar vijfjarige zoontje naar school bracht op haar motor in Videla, Santa Fe, Argentinië. De jongen overleefde, maar Monica Deppeller stierf onmiddellijk toen ze werd geraakt door de Audi TT van de voetballer. Fabbro nam uiteindelijk geld uit zijn salaris om de familie van het slachtoffer te compenseren nadat ze hem hadden aangeklaagd.

Twee jaar later sloeg hij een motorrijder in Asunción terwijl hij met Riquelme was. Victim Antonio Medina (23) bereikte een minnelijke schikking met de voetballer.

Nadat het arrestatiebevel was uitgevaardigd, zei Fabbro's club, Lobos BUAP: 'Club Lobos BUAP bevestigt, dat het de werkrelatie met Jonathan Fabbro heeft opgeschort, zodat de voetballer zijn gerechtelijke situatie kan oplossen.'

A post shared by Lari Riquelme (@larissariquelme) on


(Suriname Mirror/The Mirror/Twitter/Instagram/Diario Correo/Faro de Vigo/La Gazzetta dello Sport)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten