woensdag 6 december 2017

Nurmohamed (VHP) wil van regering Srd 500 miljoen extra voor ministerie van OW&C

'Begroting voor de universiteit moet van Srd 15 miljoen naar Srd 150 miljoen'

(Bron screenshot: YouTube/DNA Suriname)

Assembleelid Riad Nurmohamed (VHP) wil dat de regering Srd 500 miljoen extra geeft aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OW&C). Dit is nodig als de regering onderwijs belangrijk vindt en gelooft in kennis en kunde. Dit zei de volksvertegenwoordiger gisteren tijdens de behandeling van de begroting 2018, aldus Starnieuws vandaag, woensdag 6 december 2017.

Nurmohamed legde uit, dat het extra geld besteed moet worden aan onderhoud van scholen en leermiddelen; vernieuwing onderwijsstelsel en verbetering kwaliteit van het onderwijs. Dit bedrag is inclusief de subsidie van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. De begroting moet van hem voor de universiteit van Srd 15 miljoen naar Srd 150 miljoen.



'Met een begroting van Srd 15 miljoen kan de universiteit haar deuren sluiten per 1 januari 2018.'

De politicus vroeg ook aandacht voor het protest dat aangetekend is door de meerderheid van de leden van het bestuur van de universiteit over het beleid. Hij vroeg de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur om op te treden en wil weten wat het resultaat is van de acties.

Het Assembleelid stelde dat de huidige begroting gered kan worden, maar daarvoor moet de politiek het aantal ministeries verminderen naar elf. De budgetten moeten worden herverdeeld. Dit is volgens Nurmohamed een goede basis voor de toekomst. Verder moet 50% van de leningen worden stopgezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten