zaterdag 30 december 2017

'Regering betreurt het ten zeerste, dat St. Vincentius Ziekenhuis salarisbetalingsverplichting niet nakomt'

Ministerie van Volksgezondheid zal directie St. Vincentius Ziekenhuis ontbieden

SZF: 'Directie St. Vincentius Ziekenhuis heeft ervoor gekozen eerst de kerstgratificatie uit te betalen'


Het ministerie van Volksgezondheid zal de directie van het St. Vincentius Ziekenhuis ontbieden om te vernemen welke planning gemaakt zal worden om de medewerkers die geen salaris hebben ontvangen, tegemoet te komen.


Na verificatie bij het Staatsziekenfonds (SZF) is gebleken, dat het fonds voor alle ziekenhuizen reeds op 21 december op basis van de ingediende declaraties gelden heeft overgemaakt. Voor het ziekenhuis is zo'n Srd 2 miljoen overgemaakt. Dit uitbetaald bedrag is geheel conform de declaraties, die zijn ingediend.

De regering betreurt het ten zeerste, dat het St. Vincentius Ziekenhuis de salarisbetalingsverplichting aan zijn personeel niet is nagekomen over de maand december, zo bericht het Nationaal Informatie Instituut vandaag, zaterdag 30 december 2017.

De bedragen die zijn overgemaakt zijn schriftelijk bevestigd door de diverse ziekenhuizen aan het SZF in een apart schrijven. Het SZF heeft op 20 december overleg gevoerd met het Nationale Ziekenhuisraad (NZR) over de betalingen over december.

Het blijkt dat de directie van het St. Vincentius Ziekenhuis gekozen heeft om met deze verkregen stortingen eerst de kerstgratificatie uit te betalen en voorbij te gaan aan de verplichting om de salarissen over december veilig te stellen. Nu wordt de indruk gewekt alsof het wederom de regering is die in gebreke is gebleven terwijl zulks ver bezijden de waarheid is, stelt de directie van het SZF.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten