zaterdag 30 december 2017

Ook dit jaar weer verboden knalvuurwerk in omloop..... - Mensen zijn hardleers

(Bron foto: YouTube)
Brandweer weet nauwelijks wat precies in geïmporteerde containers met vuurwerk zit


De Ware Tijd meldt vandaag, zaterdag 30 december 2017, dat ook dit jaar weer verboden knalvuurwerk in omloop is. Het gaat onder meer om Thunder King, Crazy Robot, Coloured Flower, Bin Laden, de Cake, Maripa en Kronto. Deze vuurwerksoorten worden al jaren gerekend tot de gevaarlijkste soorten die behoorlijke explosies kunnen veroorzaken. Hoe deze in omloop zijn gebracht is brandweervoorlichter Olton Pinas niet bekend. 

Hij zegt, dat het aantal geïmporteerde containers met vuurwerk intussen is opgelopen tot 25. Eerder deze week vertelde hij, dat er sprake was van 22 containers. Over informatie dat er oude voorraden die opgeborgen lagen of dat nieuwe partijen zijn meegekomen in de geïmporteerde containers is bij de voorlichtingsafdeling niet bekend. De brandweer was wel aanwezig tijdens het inklaren van de containers. Over de inhoud van de containers weet zij weinig.

Bij de afdeling Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) waren vrijdag tot in de late middag geen nieuwe gevallen van vuurwerkongevallen binnengekomen. Er was tot vrijdagmiddag slechts sprake van drie gevallen. In totaal waren er over het hele land vier gevallen geregistreerd.

De afdeling meldt dat het vrij rustig is op de werkvloer en dat zij het graag zo zou willen houden. De vuurwerkslachtoffers die bij de Spoedeisende Hulp van het AZP binnenkwamen de afgelopen twee dagen zijn allemaal ten gevolge van knalvuurwerk.

Een twintigjarige man die zijn duim verbrijzelde, een kleuter van vijf jaar die verwondingen in het gezicht opliep en een tienjarig meisje dat oogletsel opliep.

In Paramaribo zijn alle geregistreerde gevallen binnengekomen bij het AZP. Een geval van een twaalfjarige in het Mungra Medisch Centrum was tot vrijdag nog het enige geregistreerde geval in Nickerie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten