vrijdag 15 december 2017

Raad van Advies Curaçao: 'Verhoging minimumloon onvoldoende of onjuist onderbouwd in Nota van Toelichting'

'Uitgangspunt gezinssamenstelling heroverwegen’ 



De Raad van Advies (RvA) is van mening, dat de verhoging van het minimumloon per 1 januari 2017 met een bedrag van 80 cent van 8,20 gulden naar 9 gulden bruto per uur, onvoldoende of onjuist onderbouwd wordt in de Nota van Toelichting. Dit blijkt uit een officieel nog niet openbaar advies over het Landsbesluit verhoging minimumlonen 2017 aan de regering, gedateerd 11 december 2017, in handen van het Antilliaans Dagblad, zo bericht het dagblad vandaag, vrijdag 15 december 2017. 

Ten eerste voert de RvA aan, dat er uitgegaan wordt van een minimummaandinkomen van een eenoudergezin met twee kinderen, terwijl er voorbijgegaan wordt aan gezinnen met tweeverdieners van het minimumloon.

Daarnaast stelt de RvA ,dat de regering uitgaat van een lichte economische groei in 2017, terwijl dit al achterhaald is.

Ten derde rekent de RvA de regering voor dat de gehanteerde berekeningen voor het effect op de begroting niet kloppen. Het aantal werkenden met een minimumloon wordt geraamd op 17.000. Na de verhoging houdt dit 1.558 gulden in per maand bij een veertigurige werkweek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten